Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak powiedzieć narzeczonemu o moich fantazjach? Ogólnie świetnie nam się układa, w łóżku również. Mam 26 lat i to z nim niedawno straciłam dziewictwo. Chciałabym spróbować BDSM w wersji soft. Nie wiem jak mu o tym powiedzieć, nie wiem też, czy to mi się spodoba. To od zawsze moja największa fantazja, ale mogę żyć bez realizacji tego i jeśli odmówi nie będzie mi przykro. Boję się jednak, że źle o mnie pomyśli i nie wiem jak zacząć. Mam też obawy, że jemu może się to spodobać, a mi nie. Wiadomo, że inaczej jest coś oglądać, a inaczej to robić. Nie wiem jak go zapytać o to, żeby mnie zdominował w łóżku. Pytanie do par, które to praktykują. Jak powiedzieliście o tym swojemu partnerowi/partnerce?
#seks #zwiazki #bdsm #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #61e96833f7bdff000a92d102
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
  • 43
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie musisz od razu mówic bardzo konkretnie.

Możesz po prostu zapytać co lubi a czego nie lubi. Jestem trochę zaskoczony, że jesteście już w narzeczeństwie a nie wiesz jak mu to powiedzieć, to trochę brzmi jak dużo wcześniejszy etap związku niż piszesz.

Możesz go zapytać o zdanie odnośnie jakichś praktyk bez mówienia wprost że to lubisz. Tak, żeby uniknąć oceny, jeśli się boisz.

Ale najzdrowsze jet zwyczajnie powiedzieć. Należałoby dążyć
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ogólnie to najlepiej jakbyś powiedziała dokładnie to:

Chciałabym spróbować BDSM w wersji soft. To od zawsze moja największa fantazja, ale mogę żyć bez realizacji tego, więc jeśli odmówisz nie będzie mi przykro. Co o tym myślisz?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@I0gin:
@AnonimoweMirkoWyznania: po alkoholu to najwyżej można coś #!$%@?ć. Dojrzały człowiek powinien umieć takie sprawy załatwić normalnie, a jak nie, to się nauczyć.
Nie zawsze jest czas żeby wypić przed gadaniem.
Bądźcie dojrzali, to podstawa w takich zabawach. Bo inaczej to tylko krzywdę sobie zrobicie. Zazwyczaj psychiczną i na całe życie.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Nie każdy jest dojrzały i nie każdy musi być dojrzały. Niektórzy mają takie hamulce bądź traumy że ni chu chu nie powiedzą pewnych rzeczy na trzeźwo. Jeszcze inni nie widzą w używkach bądź lekach od psychiatry wielkiego zła i niedojrzałości i tak dalej. Różni są ludzie i różne rzeczy dla nich działają, Ty wybrałeś dojrzałość - okej, suit Yourself
  • Odpowiedz
  • 0
@I0gin: bo pewne rzeczy wymagają dojrzałości, to nie jest tylko zabawa, to może zmienić psychikę czy postrzeganie kogoś innego. Jak jesteś psychiczne dziecko, to możesz komuś #!$%@?ć i vice versa. Ktoś zakładając pewną dojrzałość może ci #!$%@?ć.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Panta Rhei, tego nie unikniesz i każdy zmienia się z każdą sekundą swojego życia. Nie musimy się tego bać ale możemy starać się by spotkanie z nami zmieniało ludzi na lepsze a nie na gorsze.
  • Odpowiedz
  • 0
ale możemy starać się by spotkanie z nami zmieniało ludzi na lepsze a nie na gorsze.

@I0gin: na przykład nie załatwiając ważnych spraw po pijaku. Właśnie o tym pisze, cieszę się, że się rozumiemy.
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: Nie, nie do końca się jednak zrozumieliśmy ale wiem że nie zmienisz zdania. Jeśli Tobie to odpowiada to nie widzę problemu, strach przed alkoholem to nic groźnego - ludzie żyją z tym w miarę normalnie i tylko czasem łapią rage’a
  • Odpowiedz
...: Z mojej strony mogę powiedzieć, że nie zawsze warto chwalić się swoimi fantazjami seksualnymi. Przede wszystkim trzeba wyczuć partnera, żeby potem nie patrzył na Ciebie jak na ufoluda, albo żebyś nie straciła przez to u niego jakiegoś pociągania łóżkowego.

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
ZauroczonaRopucha: Nie mówić, tylko się w ten sposób zachowywać. Co to znaczy według Ciebie BDSM w wersji soft?

To że on mówi co masz robić? To się go pytaj co by chciał i rób to bez mrugnięcia okiem. "W którą dziurkę chciałbyś dzisiaj?"
To że odnosi się do ciebie w odpowiedni sposób? To niby przypadkiem mów do niego w ten odpowiedni sposób. "Mam nadzieję że jest Ci przyjemnie, mój Panie"
To
  • Odpowiedz