Wpis z mikrobloga

Dzisiaj w robocie jestem na stanowisku z gościem, który przyjął się razem ze mną. Mimo to w jego mniemaniu on umie wszystko lepiej, wie więcej. Zawsze jak coś do mnie mówi to tonem moralizatorskim. Przykładowo pyta mnie gdzie dzisiaj idę, jak mu odpowiem to mi mówi podstawy tego co tam się robi, jakbym k*rwa nie wiedział po pół roku pracy. W rzeczywistości to prostaczek z dobrą bajerą.
Któregoś razu byliśmy też sami jakoś świeżo po przyjęciu. Nie potrafiliśmy zrobić jednej rzeczy to zadzwoniłem do starszej babki jak to wykonać. Stał za moimi plecami i jak klikałem to co mi baba mówiła przez telefon, to on podążał wzrokiem i jak np. najechałem myszką na "zatwierdź" to mówił głosem eksperta "no, teraz klikasz zatwierdź". Jak doprowadziliśmy sprawę do końca i się już rozłączyłem z babką to zaczął mi od nowa mówić wszystko po kolei, to co przed chwilą zrobiliśmy i na dodatek pod koniec powiedział źle xd
Dzisiaj znowu muszę z nim pracować i już stawia jakieś swoje dziwne ultimatum. Zaproponowałem, że możemy się podzielić obowiązkami i ja zrobię jedno a on drugie. Na co on już obsrany, że nie, musimy razem i powód tak błachy że aż śmiać się chce. Strasznie mi ten koleś działa na nerwy. Na każdy temat się zna (p------i głupoty bez potwierdzenia) wszędzie był, każdego zna, wszystko umie zrobić. W rzeczywistości mały wydygany imbecyl, który potrafi improwizować.
#przegryw #pracbaza #patologiazewsi
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Profesor_Nauk: praca z ludźmi i tyle w temacie. Zawsze się trafi jakiś kosmita w zespole. Cieszę się, że pracuję zdalnie bo ja z takim wsiunem bym się pokłócił pierwszego dnia. Zbyt nerwowy jestem do takich odklejeńców. Pewnie jeszcze chodzi i gada na ciebie jak to ci wszystko musi tłumaczyć, a ty nic nie trybisz.
  • Odpowiedz
@Lucius: @donharon: @Kaloryfe: już się miarka przebrała i przed chwilą mu powiedziałem dyplomatycznie, że nie lubię z nim pracować, bo jestem indywidualistą a on co chwilę wpieprza się w moje zajęcia. Powiedział, że chce tylko pomóc i cieszy mordę. On to robi z premedytacją j----y
@PonuryBatyskaf: daj mi spokój
@Bumelante: nie ma takiej opcji. Gość bez szkoły. Wyżej nie podskoczy
@markkk92
  • Odpowiedz
Udawaj, że nie slyszysz, a po jakimś jego dłuższym wywodzie spytaj : "co?" I poproś żeby powtórzył. Ogolnie polecam trolling to kontrataku
  • Odpowiedz