Wpis z mikrobloga

#ksp #kerbalspaceprogram Moja konstrukcja z poprzedniej wersji kerbali. Najlepszy samolot, który wyszedł spod mojej ręki ever. Nie potrzebowałem nawet włączać SAS'u bo był tak stabilny i idealnie wyważony, ciął powietrze jak gorący nóż masło. Robiłem nim ewolucje, których do dzisiaj nie udało mi się powtórzyć żadną maszyną. Był tak nośny, że wyhamowany hamulcem aerodynamicznym niemalże mógł zawisnąć w powietrzu. Tak jak na screenie: wylądowałem nim tam bez żadnego problemu, start: hamulec, ciąg na maxa, zwolnienie hamulca i bez problemu wzbijał się z tamtego dachu. Wspaniała konstrukcja, lecz niestety ją straciłem.
źródło: comment_0fXpWhqqePNAklWoat56iMgvM4FMY49Y.jpg
  • 7
@Krol_Julian: Kwestia gustu ; ) Tak czy inaczej przyjemność z latania rekompensowała wszystko. Załączam screena wersji rozwojowej. Niestety wydłużenie pogorszyło sterowanie.

@Angel_of_death: A można, można. Powiem Ci że ta część gry kręci mnie nawet bardziej niż budowanie rakiet. Sterowanie przyjemne + możliwość dociągnięcia modów poprawiających latanie (lecz nie korzystam). Co do pytania o zatokę nie jestem w stanie pomóc.
źródło: comment_6Udy9qiVEfNGEbIX9TyAeNkntp86H6fL.jpg
@razadihan: Nigdy nie radziłem sobie z samolotami w Kerbalach. Czym posiłkujesz się przy konstruowaniu?

Ostatnio ktoś dodał fajną infografikę jak tworzyć samoloty, w końcu będę się musiał z nią zaznajomić, bo wydawała się ciekawa.
@88mph: Generalnie to lubię samoloty, hobbystycznie się trochę nimi interesuję, więc pomysły czerpię z prawdziwych maszyn. Buduję jakąś podstawę, oblatuję, jeśli jakoś się to trzyma kupy i lata to staram się rozwijać i ulepszam. Czasami jak wypatrzę jakąś fajną konstrukcję na spaceporcie to ściągam, bawię się nią, przerabiam. Przesiedziałem nad kerbalami, no myślę że z 50-60 godzin ale taka maszyna jak tutaj na screenach już nigdy nie powstała. No i oczywiście