Wpis z mikrobloga

Znowu kupiłem monke. Dziękuję ci małpo młynarzu.

Ostatnie 5 kg monki Caputo Pizzeria zeszła mi w niecały miesiąc xD
Picki neapolitańskie są tak pyszne, że chyba się uzależniłem.
Mąka Caputo Pizzeria idealnie sprawdza się do szybkich picek, tj. 8-24 h fermentacji. Teraz pora na Cuoco, mąkę o większej sile "W" (290-320) i na dłuższą fermentację, ok 48h.

Kupiłem ze 2 mies. temu piec do pizzy Teesa, max 400*C. Picka robi się 3,5 do 4 min (ʘʘ).
Najlepiej się sprawdza się u mnie kulka 260g, hydracja 60%. Do tego ser mozzarella, pomidory Pelati i jakaś szyneczka lub salami.... O mamuniu (ʘʘ)

Przepis stąd: http://www.pizzadoughcalculator.com/
Jedna picka to:

Flour 159 g

Water 96 ml

Salt 4,8 g

Fresh Yeast 0,3 g


#gotujzwykopem #pizza
Pobierz deafpool - Znowu kupiłem monke. Dziękuję ci małpo młynarzu.

Ostatnie 5 kg monki Ca...
źródło: comment_1642425559DVNmCoqLgFwzuwHn4NPtw2.jpg
  • 6