Aktywne Wpisy
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +48
![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f645c5ea2d877f9150a9ad39de141764d1bb9817311d6155e07a0965baea0f92,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
![rebelyell](https://wykop.pl/cdn/c0834752/66806338836b824d3acbfbfcbfd57ac2a20b8582d3f105282544a508fd98cde1,q60.png)
rebelyell +303
Obczajcie zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#heheszki #google #marketing #bekazrozowychpaskow #farmacja
https://maps.app.goo.gl/chgZXYMpXPSfDwBb8
#heheszki #google #marketing #bekazrozowychpaskow #farmacja
https://maps.app.goo.gl/chgZXYMpXPSfDwBb8
Ostatnie 5 kg monki Caputo Pizzeria zeszła mi w niecały miesiąc xD
Picki neapolitańskie są tak pyszne, że chyba się uzależniłem.
Mąka Caputo Pizzeria idealnie sprawdza się do szybkich picek, tj. 8-24 h fermentacji. Teraz pora na Cuoco, mąkę o większej sile "W" (290-320) i na dłuższą fermentację, ok 48h.
Kupiłem ze 2 mies. temu piec do pizzy Teesa, max 400*C. Picka robi się 3,5 do 4 min (ʘ‿ʘ).
Najlepiej się sprawdza się u mnie kulka 260g, hydracja 60%. Do tego ser mozzarella, pomidory Pelati i jakaś szyneczka lub salami.... O mamuniu (ʘ‿ʘ)
Przepis stąd: http://www.pizzadoughcalculator.com/
Jedna picka to:
#gotujzwykopem #pizza