Aktywne Wpisy
grexo +22
Czyli skarbówka pozwoliła na loterię a teraz zmieniają interpretację. Oczywiście cały wykop pluje na buddę bo jeździcie 10 letnimi skodami i oplami a on śmiga lambo - d--a was po prostu boli. A jak państwo zniszczyło kluskę i optimusa za podobne optymalizacje podatkowe to byliście wielkimi obrońcami wolności - banda hipokrytów. Dopóki coś nie jest zakazane przez prawo to powinno być dozwolone ale w tym batustanie to różnie bywa.
A przy okazji:
A przy okazji:
Goronco +832
#nieruchomosci
Zaplusuj, a zawołam cię w dniu, w którym - po głośnym wyciu i płaczu Donatana - państwo w końcu zadecyduje o przyznaniu mu dofinansowania z publicznych pieniędzy, bo uzna że ten został oszukany i powinien był zarobić, a nie stracić
Zaplusuj, a zawołam cię w dniu, w którym - po głośnym wyciu i płaczu Donatana - państwo w końcu zadecyduje o przyznaniu mu dofinansowania z publicznych pieniędzy, bo uzna że ten został oszukany i powinien był zarobić, a nie stracić
Tytuł:
Billy Summers
Autor:
Stephen King
Gatunek:
kryminał, sensacja, thriller
Ocena:
8/10
ISBN:
9788382342154
Tłumacz:
Tomasz Wilusz
Wydawnictwo:
Prószyński i S-ka
Liczba stron:
608
Po książkę sięgnąłem w przerwie między kolejnymi tomami sagi fantasy. Billy Summers to opowieść o zabójcy na zlecenie. Jednak nie znajdziemy tutaj mnóstwo akcji rodem z filmów z Segalem. Autor skupił się bardzo mocno na kulisach tej profesji. Szczegółowe opisy procesów myślowych bohatera pojawiają się praktycznie na każdej karcie powieści. Zachęcony opisem spodziewałem się czegoś innego, ale to nie znaczy, że książka jest zła. Osobiście uważam ją za bardzo przemyślana i oryginalną. King trochę w innym wydaniu, dalej na mistrzowskim poziomie
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki #kryminalbookmeter #sensacjabookmeter #thrillerbookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★☆☆☆ (6.2 / 10) (5 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-02-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: kryminał, sensacja i