Wpis z mikrobloga

@Kutafium5000: Jak można być dzisiaj grubasem? Przecież bycie szczupłym jest takie łatwe, zdrowe i wygodne. Wystarczy mniej żreć, postawić sobie jakąś maszynę cardio przed telewizorem i chudnąć oglądając ulubiony serial. Wystarczy wprowadzić kilka żywieniowych i ruchowych do swojego życia.
  • Odpowiedz
@PanWyrwiflak: zależy co rozumiesz przez bycie bogatym. Jeśli 30k netto miesięcznie to jak najbardziej się zgadzam, jeżeli 3 mln netto miesięcznie to dochodzi jeszcze mnóstwo innych czynników oprócz zapału do pracy.
Na dodatek nakład pracy pomiędzy schudnieciem a osiągnięciem nawet tego 30k miesięcznie to jest przepaść, także porównanie z d--y ogólnie.
  • Odpowiedz
@PanWyrwiflak: Bardzo łatwe. Nie w---------z o tyle. Tydzień ci się kreci w głowie pijesz głównie wode sni ci się lodówka a potem już jesz normalnie. Dużo gorzej jest przytyć gdy ci się nie chce jesc i musisz wpierdaac na sile
  • Odpowiedz
@IlllI: wystarczy jeść poniżej zapotrzebowania kalorycznego i waga spada. Także de facto jest to żaden wysiłek. Jedyny wysiłek, że musisz odmówić sobie w----------a pod korek.
  • Odpowiedz
@IlllI: @sikalafou: Znaczy to co mówicie to fakt. Żeby nie przytyć wystarczy jeść odpowiednią ilość kalorii. Tak samo, żeby się nie poparzyć, trzeba unikać ognia. żeby samochód cię nie przejechał, trzeba zejść mu z drogi. żeby byc bogatym trzeba zapierdzielać. No to sa fakty. Tylko stwierdzenie, że coś jest łatwe jest stwierdzeniem subiektywnym. dla jednego trzymanie diety jest łatwe dla innego trudne, więc dziwienie się temu, że ktoś
  • Odpowiedz
@sikalafou: To tak samo jak powiedzieć - jak można być alkoholikiem, przecież wystarczy mniej chlać. Do bycia chudym potrzebny jest też dobry metabolizm, genetyka i silna wola. Jak by to było takie proste to każdy by był chudy.
  • Odpowiedz
@PanWyrwiflak: No nie. To nie są fakty, to nie są nawet pół-prawdy, to jest zwykłe pierdzielenie głupiego :) Można unikać ognia, a i tak się poparzyć (zbyt długo na słońcu, oblanie wrzątkiem, kontakt z kwasem). Można zostać przejechanym przez samochód, pomimo tego, że schodziło mu się z drogi (wpisz sobie w google: "2016 Nicea terrorist truck attack"). A to że "żeby być bogatym trzeba zapierdzielać" to to jest po prostu
  • Odpowiedz
@sikalafou: Jeśli myślisz, że odstawienie smacznego jedzenia i zmiana nawyków żywieniowych jest bezbolesne to się mylisz. Nie każdy ma silną wolę i nie zawsze ma się motywację, żeby schudnąć. Niektórym pasuje być grubasem.
  • Odpowiedz
@materazzi: nawet nie trzeba całkowicie odstawiać. Wystarczy ograniczyć. Ja zszedłem poniżej 10% BF jedząc co tydzień pizzę i snikersy. Taki nawyk że w każdy weekend musiałem. To ilość jest ważna a nie sam produkt. Tylko faktycznie zamiast 10 snikersow trzeba o--------c max 1 a po 2 np dołożyć 30 min kręcenia rowerka dobrym tempem. A spróbuj odstawić wszystkie śmieci na tydzień i potem zjeść dobrą pizzę. O----m smakowy. A jak
  • Odpowiedz
@towfik1234: O masakra. Że Ci się chciało tyle rozpisywać. ja po prostu wyśmiałem to podejście oryginalnym poście, w stylu: "jesteś gruby? ej to nie jedz tyle", "jesteś bezdomny? to kup dom...". Nie wiem po co Ci były personalne wycieczki gdzie ja życje i ile mam lat. xD Wszystkie rzeczy, które napisałeś można sformułować tak samo. " jak można być biednym jak praca jest w internecie, wystarczy złapac pare kontaktów i
  • Odpowiedz