Aktywne Wpisy
powodzenia +98
byłem w Auchanie 10 minut przed zamknięciem w sobotę, poszedłem do lodówki z produktami bliskimi terminu ważności (zwykle jest to mięso, sery itp), są przecenione o jakieś 10% xD i akurat podszedł pracownik i zaczął je przerzucać do wózka ze zdjęcia. niesprzedanych produktów było naprawdę dużo. wdałem się z nim w krótką rozmowę i dowiedziałem się, że:
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
xBURNx +26
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
Ile was kosztuje miesięcznie taka forma przyjmowania nikotyny? glikol, nikotyna, grzałki etc.
Odkąd pogorszyła się moja sytuacja finansowa przeszedłem z fabrycznych papierosów na fajki kręcone i cóż... średnio mi to smakuje, a wydaję na tytoń około 200zł.
Możecie polecić jakiś sprzęt dla początkującego? Oglądałem na aliexpress sprzęt od voopoo. Konkretnie to modele vinci i drag.
Same liquidy to nic, to taniocha.
Drożej wychodzi (i jest to mega upierdliwe) dokupienie elementu jakiegoś jak coś się zepsuje. Według moich doświadczeń często się psują ustniki i te szkiełka co w nich się płyn znajduje (pękają i zaczyna się liquid wylewać). Grzałki to koszt 8-15zł/szt więc nie jest to wielki wydatek, ale jak szkiełko pęknie to lipa po całości, bo trzeba cały atomizer dokupić a te potrafią osiągać ceny rzędu 50-100zł w takich smokach, a za 70zl na orlenie masz całą fajkę, więc xD. Upierdliwe jest też to, że dostępność pasujących elementów może być słaba. Radzę zatem zrobić dobre rozeznanie w częściach zamiennych, ich dostępności i cenach, bo serio są to różne ceny. Pamiętaj, że na części zamienne z aliexpress trzeba długo czekać a jak Ci się zepsuje dzisiaj tu i teraz to koniec z paleniem do czasu aż zdobędziesz
czyli teoretycznie powinno mi to wyjść taniej jak kopcenie kręconych fajek. myślę że mogę dać temu szansę
Pytanie brzmi czy od tak będziesz w stanie wywalić te 50-100zł na atomizer jak Ci szkiełko pęknie i jak często będziesz musiał wyskakiwać
Czyli płyn mam zmienić? Ale ja tylko mentholowe palę.... (-‸ლ)
Jak już całkiem padnie, to wtedy zmienię cały system i zrobię lepsze rozeznanie. Nie wiedziałam, że od mentolu może się coś takiego
Raczej nie będę w to inwestować, tylko jak padnie to zapytam na mirko co polecają i kupię tym razem z polecenia Mirków a nie sprzedawcy :/
Ale dzięki za oświecenie z