Wpis z mikrobloga

Znowu atakuje z #kiciochpyta generalnie #rozowepaski bo one się bardziej obracają w temacie ale odpowiedziami od #niebieskiepaski nie pogardzę.
Otóż na ostatnim #wesele #slub w swoim 30 letnim życiu bylem jakie 20 lat temu a zbliża się czas organizacji takowego to czy ktoś w pkt mógłby mi opisać jak takowe przebiega ? Generalnie od momentu założenia obrączek i wszystkiego na sali.. moja wiedza jest bardzo ale to bardzo nie aktualna.
  • 21
@mlody025: ślub jak ślub, wesele zaczyna sie od złożenia życzeń młodej parze, pozniej toast, pierwszy taniec pary młodej -> kolejne to obiad, kawka herbatka, muzyka zaczyna grać, tak do czasu zdjec (jeśli takowe goście weselni robią), wczesniej jednak młoda para często jedzie w inne miejsca zrobić kilka zdjęć :D, pozniej po zdjęciach tance hulańce, o północy oczepiny (dj, orkiestra czy ktoś - organizują jakies zabawy konkursy itp), pozniej impreza do rana.
@mlody025: to juz kwestia pary młodej, na tych weselach co byłem to tak, to kwestia jakis miejscówek godnych uwagi ogrodów w okolicy itp. Natomiast widywałem tez pary młode np w górach czy innych miejscach, juz po weselu itp. To Wasza decyzja
@mlody025: może niektórzy jeżdżą jak nie chcą dodatkowego dnia z foto, bo pewnie wtedy więcej sobie doliczy. I w niektórych miejscach nie ma ładnych miejsc po prostu. Ja z różową stwierdziliśmy, że szkoda nam tego dnia na zdjęcia więc zrobimy je w innym terminie, a tak szkoda tracić czasu z gośćmi.
Zbytnio z tego co zauważyłem to takie typowe wesela nie wiele sie pozmieniały względem tego co było dawniej, co do ciast w lokalach to teraz lepszym pomysłem jest to ustawić w jednym miejscu, cos w zasadzie szwedzkiego stołu. Nie marnują tak duzo jedzenia, ktoś ma ochotę to sobie nakłada a nie próbuje wszystkiego po trochu. No i pamiętaj ze to Wasze bedzie wesele, Wasz dzien ;) Ma być tak jak zaplanujecie. I
@mlody025: Dużo się zmieniło... Pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, tort, oczepiny - może być, ale nie musi, para młoda może sama zdecydować. Generalnie jak wybierzesz dobrego oprawcę muzycznego, czyli takiego jak ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) to powinien Was poprowadzić od początku do końca wesela.
@mivhu poniekąd zazdroszczę ilosci. Mnie skromna ilość delikatnie przeraża bo każdy ma się w zasięgu wzroku nikt się nie gubi przez co luz jest mniejszy mysle...

@cohontes to ciągle 2x więcej.. ehh
@mlody025: no przed wódką może tak być. ja jestem w szoku po swoim weselu bo praktycznie wszyscy się wymieszali i to dosłownie. Ja nie mam dużej rodziny może 5osób, ale od różowej dwie strony + nasi znajomi, wszyscy gadali ze sobą tańczyli itd. Fajnie się do tego wraca teraz