@Podstarzaly_Mandalorianin: Już bez przesadyzmu. Vossy jakimiś świetnymi Kveikami nie są i ponoć wręcz mogą męczyć swoim aromatem. Zobaczę co będzie. Poza tym skąd wiesz, że FM53? ( ͡°͜ʖ͡°)
@amperrowwer: czytam wypok i wiem różne rzeczy ( ͡°͜ʖ͡°). A Vossy wybitne nie są, ale dostają też dużo niezasłużonego hejtu, ludzie je traktują po macoszemu, chyba dlatego że rodzime FM je miało w ofercie dlugo zanim to było modne.
@Podstarzaly_Mandalorianin: @amperrowwer: bo kveiki maja opinie takich co nie wymagają nic oprócz czystej szmaty do suszenia na podwórku. Uważam że aby wydobyć potencjał i wykorzystać ich specyficzne cechy trzeba się postarać. Jak przykład powyżej 25-27 stopni to każdy pod kocem osiągnie, ale to temperatura która nie daje nic, mierność. Tu trzeba albo dolny zakres albo bardzo blisko górnego czyli 40 stopni. A kto ma możliwość prowadzić fermentacje tak wysoko z
#piwowarstwo
Poza tym skąd wiesz, że FM53? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak przykład powyżej 25-27 stopni to każdy pod kocem osiągnie, ale to temperatura która nie daje nic, mierność. Tu trzeba albo dolny zakres albo bardzo blisko górnego czyli 40 stopni. A kto ma możliwość prowadzić fermentacje tak wysoko z