Wpis z mikrobloga

#kronikimyrtany

Pytanie kieruję do osób, które ukończyły moda lub są na niedługo przed jego ukończeniem.

Otóż wybrałem build'a na siłę + walka 1-ręczna.
Obecnie jestem tuż przed rozpoczęciem 3. rozdziału i dysponuje mieczem zadającym 55 obrażeń siecznych, siły mam 60.

I teraz pytanie jest takie czy w grze da się kupić później porządne, lepsze miecze, czy też te zadające najwięcej obrażeń można jedynie wykuć samemu, co zmusiłoby mnie do rozwinięcia kowalstwa?
  • 18
  • Odpowiedz
  • 0
@genocidegeneral myślałem o alchemii, bo lubię zbieractwo roślinek i mam ich już całkiem pokaźną sumę. A dużo złota zarabiam na zwierzynie - potrafię pozyskiwać większość najważniejszych elementów ze zwierząt.
  • Odpowiedz
@universe115: Kowalstwo bardzo spoko do zarobku, ale ja rzadko kiedy używałem wykutej przez siebie broni, idzie znaleźć dobry sprzęt, trochę słabe masz te staty jak na 3 rozdział, ale ja z kolei #!$%@?łem wszystko co było na mapie i w 2 rozdziale miałem jakis 20 lvl XD
  • Odpowiedz
  • 0
@SzerPchorSzalik łooo Panie, no jak miałeś już 20 lvl w takim momencie. XD Ja mam 15 lvl dopiero. W sumie to nie bylem jeszcze nawet ani najbardziej na południe, ani w żadnej winnicy. Wykosiłem wszystkie zadania w Silbach i w mieście póki co.
  • Odpowiedz
  • 0
@MistycznyKominiarz ok. Na razie gra mi się bardzo przyjemnie, ale zadałem to pytanie o broń z obawy, że być może rozdam PNy nie tak jak trzeba, a pozniej jak pojawia się mocniejsze mobki, to mógłbym się męczyć, ale mnie uspokoiliscie. ;)
  • Odpowiedz
@universe115: Ja zrobiłem powergamerskie podejście, ale trochę zwalilem sprawę i poszedłem w kuszę zamiast cisnąć w 1h i siłę wszystko, do tego zrobiłem 1 krąg magii, niby ułatwiało sporo grę na początku i runą światła służyła mi do końca gry, ale czasem brakowało tych punktów w siłę.
  • Odpowiedz