Aktywne Wpisy
Linnior88 +21
Jak sobie radzić z popędem będąc stara samotna baba przed 30 (╥﹏╥)
Ksiega_dusz +117
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
200g już ciężko znaleźć poniżej 7,99
@Phyrexia: wszedłem w twój profil po kabaret. Znalazłem w pierwszym komentarzu.
@wolviex: Rzeczywiście ciężko. Wystarczy pójść do pierwszego z brzegu marketu.
@Klimbert: Odnoszę wrażenie, że Wy libki tylko siedzicie w domu i klepiecie bzdury na Wykopie, nie mając pojęcia co ile kosztuje bo ktoś inny robi za was zakupy. ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
ceneo
Promocyjna gazetka nie jest wyznacznikiem inflacji. Średnia cen jest.
No i nie każdy ma biedronkę po drodze oraz 300 zł zapasu żeby okupić się na kilka miesięcy w samo masło. Spożywane regularnie walnie
@Phyrexia: lol, fema wypatrzyła promocję w biedrze na trzy kostki i się puszy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ale co jak emerytki nie stać na 3 kostki, tylko na jedną? Wiem, powinna założyć kooperatywę z sąsiadkami i kupić trzy na spółkę. Najlepiej
Komentarz usunięty przez moderatora
@Klepajro: W umyśle libka każdy, kto nie jest wyznawcą ich idola Tuska i potrafi krytycznie odnieść się do platformerskiej propagandy jest pisowcem? Nowe, nie znałam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest to typowy pojedynczy produkt w niskiej cenie aby zachęcić ludzi aby weszli do sklepu. Przy okazji kupią jeszcze coś innego. Ot taka akcja marketingowa :-)
7zł to oczywiście nie jest cena jak na prezent, ale ceny są wysokie. Na takich produktach właśnie to widać bo masło kupuje się często.
@Klimbert: Ale w tym rzecz. Ceny masła są niższe niż np. 3 lata temu. Propaganda cenowa w tym przypadku jest dla Was strzałem w stopę jak kiedyś straszenie ludzi cenami chleba. Rozumiesz o co mi chodzi? Libki są oderwane od rzeczywistości i dlatego ich próby przekonania społeczeństwa do Platformy wychodzą im tak słabo. ¯\_(ツ)_/¯
Ja podwyżki cen widzę i wcale nie jestem oderwany od rzeczywistości. Owszem można przeszukiwać ulotki, iść do konkretnych sklepów po pojedyncze tańsze artykuły, ale chyba nie