Wpis z mikrobloga

Spotkała mnie przykra sytuacja. Poszedłem do pizzeri dagrasso przy #warszawa skarbka z Gór 17 i zostalismy poproszeni o certyfikaty szczepień xD ja grzecznie mówię że jestem ozdrowieńcem dziewczyna nie miała przy sobie a jest po trzech dawkach więc zostalismy wyproszeni z tego zacnego lokalu. Nowa normalność psia jego mac... #dagrasso #pizza #nwo
  • 10
  • Odpowiedz
@DurzyHarakter30 nie jestem za takimi zasadami, ale tępisz kogoś kto wkłada pieniądze w biznes i ustala q nim własne zasady? Niesamowita rzecz xD jak pójdziesz do znajomego do domu, wejdziesz w butach a każe ci je ściągnąć to się obrazisz, bo ma swoje zasady a ty u siebie chodzisz w butach?
  • Odpowiedz
prywatny lokal ma prawo do swoich zasad

@deziom: o ile te zasady są zgodne z prawem bo dyskryminacja zgodna z prawem nie jest. Jeszcze do niedawna pewne kolorowe środowiska się strasznie srały gdy ich nie wpuszczano do pizzeri czy zwalniano z pracy, tyle, że szli z tym do sądów i wygrywali.
  • Odpowiedz
@deziom: restauracja może byc w rękach prywatnych ale obowiązuje w niej prawo polskie a nie słyszałem by w polskim prawie legalna była dyskryminacja że względu na szczepienie Lol. Ba
Nie ma nawet wzmianki żeby ktoś mógł sprawdzić coś takiego jak jakiś paszport covidowy. Piszesz głupoty i jeszcze w to wierzysz.

To tak samo jak by właściciel lokalu powiedział "w moim lokalu można zabijać"
  • Odpowiedz