@yourij: ale to teraz wszystko wyraźne, ja w głowie wciąż miałem takie zdjęcia na kliszy co trzeba dać pod światło i lekarz sprawdza n----------e mózgowe
@Lucius: az mi sie przypomnialo jak z 15 lat temu zlamalem ktoras kosc srodstopia a lekarz po obejrzeniu rtg pyta „to ktora to reka boli?” XD dobrze ze bez przemieszczenia to bylo bo nie chce wiedziec jakby mnie poskladal
@yourij: Będziesz to miał jeszcze nastawiane, czy wsadzili w gips i czekasz aż się zrośnie?
@JETgum: Złamanie kości i zerwanie więzadeł to dwa zupełnie różne urazy. W przypadku więzadeł to faktycznie był znakomity pomysł XD. Jeśli OP nie będzie mieć tam wsadzanych żadnych drutów, czyli to złamanie nie będzie ustabilizowane, to standardowo takie przypadki wkłada się w gips. Gips jest zbędny (choć również czasem stosowany) jak masz kość
#sylwesterzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@CondomSurvivorSupreme: bardziej Małysza @niegramwwowa:
Zjazd na nartach
Heparyna żeby zakrzepica się nie zrobiła.
@JETgum: to jest miękkie od góry, tylko z dołu jest gips z kształtem nogi
@JETgum: Złamanie kości i zerwanie więzadeł to dwa zupełnie różne urazy. W przypadku więzadeł to faktycznie był znakomity pomysł XD.
Jeśli OP nie będzie mieć tam wsadzanych żadnych drutów, czyli to złamanie nie będzie ustabilizowane, to standardowo takie przypadki wkłada się w gips. Gips jest zbędny (choć również czasem stosowany) jak masz kość