Wpis z mikrobloga

Elko,

macie do polecenia jakiegoś ortodontę z Katowic? Wstępnie planuje leczenie w Rock Your Smile, ale nie mam porównania i nie wiem czy ta kwota i usługi to odpowiednio czy może za dużo xD
Na wizycie diagnostycznej z planem leczenia powiedziano mi kwotę 12900zł za całość, mam w tym:
1. Ekspander
2. Higienizację przed montażem
3. Aparat 2 łuki
4. Nielimitowane kontrole aparatu
5. Nielimitowane wymiany łuków
6. Demontaż łuków
7. Skaling, piaskowanie, fluoryzację po 1szt (jak mniemam to po zakończeniu leczenia)
8. Nielimitowane pantogramy OPG
9. Model diagnostyczny - 1 szt.
10. Szyny retencyjne góra dół
11. Wizyta kontrolna aparatu retencyjnego - 1szt.
12. 2 awarie zamków.

Zastanawiam się czy to dobra cena za to wszystko czy może wpieprzam się na minę? Jakieś ortodontyczne mirki się wypowiedzą? :D
#ortodoncja #stomatologia #zeby #katowice #pytanie #slask
  • 35
@LubieBycZabijana Ja korzystam juz z usług Rock your Smile 5 lat tylko ze w Poznaniu. Jestem mega zadowolony. Aparat noszę tak dlugo bo byłem szykowany do operacji. Lecz musisz sie liczyć z tym ze w miedzyczasie dojdą jakieś dodatkowe koszty. Ja za sam aparat dwa łuki zapłaciłem 5tys zl tylko ze w 2017
Zdjęcia rtg, głównie cefalometryczne i panoramiczne. Reszta tak jak przed wycena tylko zaznaczam ja mialem ogromną wadę zgryzu operacyjną. Mialem tez kilka wizyt zupełnie za free ale to moze tez zalezy od placówki
@LubieBycZabijana leczyłam się u namysłowskich. Cena podobna. Zęby wyszły ładnie. Gabinet zadbany blisko centrum. Zawsze na czas. Jedyny minus to to, że babka po zapytaniu czy ból kręgosłupa szyjnego może być od aparatu - odparła, że nie. Tymczasem już dwóch fizjoterapeutów powiedziało mi, że ból był od aparatu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@LubieBycZabijana: Drogo, zależy jaki aparat, ale jeśli zwykły metalowy to drogo. Sam aparat to ok 4k dwa łuki wizyta ok 150zł raz w miesiącu. Pododawaj sobie, higienizacja 300zł, w cenie masz dwie, retainery góra dół ok 600-800z, pantomograf 100, model 100,1t0.
7. Skaling, piaskowanie, fluoryzację po 1szt (jak mniemam to po zakończeniu leczenia)

@LubieBycZabijana: nie, należy wykonywać ją regularnie, a tym bardziej mając założony aparat. Za aparat metalowy to bardzo wysoka cena. Średnio to 2000-3000zł za jeden łuk. Pójdź sobie po drugą opinię, np tutaj: https://www.mekdent.pl/

@szynszyla2018: nie od aparatu, tylko wad zgryzu. Teoretycznie i fizjoterapeuta i ortodontka mieli rację, tylko oboje zastosowali skrót myślowy xD
@SkrytyZolw No ja za jeden łuk mam wyliczone 2700. Cena która napisałam obowiązuje za te wszystkie wymienione podpunkty. Bo widziałam u innych ortodontów podobne ceny za łuki, ale nie chcieli mi np wyliczyć całościowego kosztu leczenia xd
@LubieBycZabijana: to ponad 7000zł za kontrole i JEDNĄ higienizację, a na koniec retencję? Hm... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wydaje się to bardzo dużo za zwykły aparat, natomiast jeśli są dobrzy (nie kojarzę ich specjalistów) to na pewno warto.