Wpis z mikrobloga

@Zerom: słabo, minusem jest ten kanał i palenisko. Przez to trudno kontrolować temperaturę, w palenisku ciężko o dobre palenie bo zalega popiół. Ojciec ma coś takiego ale drewniane i ciągle narzeka. Ja wedze w takiej szafce ale palenisko mam bezpośrednio pod i git. Jak popatrzysz to ludzie przerabiają takie wędzarnie właśnie na takie w których palenisko jest bezpośrednio pod
@Zerom: wtedy tak+ pomyśleć nad jakąś tacka mobilną na popiół tak żeby w trakcie można bylo opróżnić a drewno było powyżej niej. Wtedy idealnie
@Zerom: tak to będzie lepsze, sam mam taka tyle że mniejszą i otwory wlot/wylot ma na bocznych ściankach z każdej strony. Jedyne co może martwić to ten wylot górny, musi być odpowiednio duży żeby przepływ był dymu inaczej mięso będzie się "kisić" w dymie.