Aktywne Wpisy

Kantar +83

susuke15 +11
#powodz Ale mi się smutno zrobiło. Zalewają polder w którym mieszczą się 2 wsie. Zamiast zapłacić każdemu mieszkancowi rynkowa stawkę za jego działkę by ci mogli zamieszkać gdzieś indziej to nie. Niech ich zalewa. Kompletnie nie rozumiem dlaczego ich nie wywlaszczyli siła i zapłacili im np 60tys/ha( nie wiem po ile tam jest ziemia rolna, mówię stawki u siebie) bądź po prostu dali im ta ziemie w innym miejscu plus

§ 1. - musiałbyś mi udowodnić, że wiem, że jestem chory lub mialem kontakt z kimś chorym
§ 1a. - jakich zakazów, w jakich przepisach, jakiej karze grzywny?
"§ 1a.
Kto nie przestrzega zakazów, nakazów, ograniczeń lub obowiązków określonych w przepisach o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi, podlega karze grzywny albo karze nagany."
Nie ma tam ani słowa o byciu podejrzanym o chorobę ;)
Jest też coś takiego jak Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 6 maja 2021 r. w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z
@niebiesko-niebieski:
1. "§ 25. 1. Do dnia 5 czerwca 2021 r. nakazuje się zakrywanie, przy pomocy maseczki, ust i nosa:" no tutaj chyba dłuższego komentarza nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡
masz podany przepis karny, który wszystko wyjaśnia.
( ͡° ͜ʖ ͡°)