Wpis z mikrobloga

#100dyskryminujacychbiznesow
1/100
RADIO CAFE
Adres: Nowogrodzka 56, 00-695 Warszawa
Obecny ruch: wg. divów poniżej 10% normalnego ruchu (w komentarzu screen)

Zaczynam dopiero odliczanie, bo wcześniej zapomniałem xD

Dodatkowo jeśli lokal wycofa się z segregacji, wylatuje z listy (ale licznik się nie zmienia)

Zdjęcie od wykopka z PW, dzięki! Podsyłajcie, będę wrzucał
#koronawirus #szczepienia
Pobierz
źródło: comment_16396501648tvUcVTI8an4D5Yxdt6ecS.jpg
  • 75
@Rabusek niedługo sieć salonów Ochnik zacznie segregacje. Moja żona tam pracuje i mają obowiązek od dzisiaj sprawdzać paszporty covifowe (nie wiem kto ma to robić i na jakiej podstawie). Są także mocne naciski na szczepienia. Pytania dlaczego ktoś się nie zaszczepił i kiedy to zrobi... Jak tylko wywieszą jakąś kartkę podeślę. Dosyć duża polska firma, tak więc myślę, że warto nagłośnić sprawe. Też czekam na jakąś aplikacje, która pokazuje przedsiębiorstwa, które zagalopowały
@ptak_powszedni pewne jest to, że póki co zaszczepieni mają dużo większy rabat na zakupy w salonie od niezaszczepionych (w tym roku zamiast premii świątecznej rabat na zakupy...) co już jest cyrkiem ponieważ czy jest się zaszczepionym czy nie tak samo się pracuje i taki podział jest zwyczajnie słabe. Pewne jest też to że są ciągle pytania kto jest jeszcze niezaszczepiony i kiedy się zaszczepi. Póki co jeszcze się wstrzymują przed sprawdzaniem covidoowego
Jakiś gość zrobił mapkę, co prawda dla tych którzy chcą "jeść w bezpiecznej atmosferze" ( XD ), ale możesz wykorzystać do swoich potrzeb:

@zamak: gniję, ja kiedyś na jakiejś JIDFowej stronie szukałem zespołów racowych xD
@MZ23: Kto jest niezaszczepiony według statystyk? Ludzie młodzi. Kto chodzi w takie miejsca? Ludzie młodzi.

Coś ci się musiało #!$%@?ć by myśleć, że serio skorzystają na zamykaniu się na większość klientów. Na tych 75% zaszczepionych emerytów zrobią ruch? Jak się jest jedyną knajpą z czymś takim jak było z tym der elefant to jeszcze możesz zarobić bo robić se marketing wśród kretynów ale gdy staje się to powszechne to już niczym
Kto jest niezaszczepiony według statystyk? Ludzie młodzi. Kto chodzi w takie miejsca? Ludzie młodzi.

@Herubin: W wieku 25-49 lat (czyli tych, którzy głównie chodzą do knajp) masz zaszczepionych 57% osób w Polsce.

Dodatkowo mówimy o Warszawie (czy innych dużych miastach), bo statystyki szczepień mocno psuje Polska B. W Warszawie mieszkańców zaszczepionych masz 70% podczas gdy na podkarpaciu masz gminy z 25% wyszczepieniem.

Podejrzewam więc, że potencjalni klienci tych lokali (25-50 lat,