Aktywne Wpisy

DwaJedenTrzy +127
Byłem u sąsiada na piwku, 2 miesiące temu się ze mnie śmiał że dalej mam kopciucha i wożę węgiel a on sobie zamontował pompę ciepła i nic nie musi robić. Wchodzę do niego a tam kaloryfery zimne, skręcone na 2, w kuchni tak zimno że musiałem siedzieć w kurtce. Pytam sąsiada co się dzieje a on do mnie że on lubi takie niskie temperatury :D
W końcu kiedy przeszliśmy do obalania 0.7
W końcu kiedy przeszliśmy do obalania 0.7
źródło: piec
Pobierz
josedra52 +30
Top 10 debilnych pomysłów na magika.
1. Iść do galerii handlowej na dwa dni przed wigilią i dać ludziom na święta traumę w prezencie.
#wroclaw
1. Iść do galerii handlowej na dwa dni przed wigilią i dać ludziom na święta traumę w prezencie.
#wroclaw
źródło: 471225948_1642640486601777_6478681778789531671_n
Pobierz

1. Wlaczenie "net.ipv4.ip_forward = 1" i wskazanie na innych urzadzeniach bramy domyslnej tego RP (jezeli sa w tej samej sieci)
2. Skonfigurowanie proxy typu squid i konfiguracja proxy na tych urzadzeniach.
Po prostu nie widze sensu szyfrowania ruchu wewnatrz sieci.
@director: ok masz rację. Uczę się dopiero. Głównie zależy mi na dostępie do NASa z zewnątrz i trochę poczytałam że trzeba openvpn postawić.
1. Na zerotier.com zakladasz konto i tworzysz siec.
2. Na raspberry instalujesz klienta zerotier (jest tam instrukcja). Dolaczasz raspberry do swojej sieci zerotier.
3. Na laptopie robisz to samo.
4. Na RP wlaczasz IP forwarding na stale (RP bedzie robil za router)
5. Na zerotier wskazujesz swoja siec domowa zeby rozglaszala
@0w202122: jeszcze techniczne pytanie. Moje RPI robi też jako smart tv do telewizora. Czy jak zrobię forwarding to będę mogła korzystać z internetu na RPI jak np. oglądanie YT?
Alternatywa dla zerotier to https://tailscale.com/