Wpis z mikrobloga

#skyrim
W jakiej kolejności wykonywać questy. Nie chodzi mi o najlepszą kolejność, tylko o to w jakiej kolejności wykonywać questy aby czegoś nie przegapić. Bo wiem że są takie wątki jak Gromowładni vs Cesarscy gdzie muszę opowiedzieć się po jednej ze stron. Czy poza tym gdzieś jeszcze mogę niechcący odciąć się od jakiś questów pobocznych? Proszę też o potwierdzenie czy wykonując questy dla Mrocznego Bractwa mogę zabić npc który daje questy poboczne. Nie chcę czegoś pominąć więc jeśli to prawda to questy dla Mrocznego Bractwa zostawię sobie na koniec. Tylko bez spoilerów proszę. ()
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rumbowy z tego co kojarzę to robienie pobocznych zadań nie wpływa na inne wątki, jedynie polecam wybudować wszystkie domy z jednego dodatku przed wykonaniem zadań bo pamiętam że był z tym problem gdyż ziemię możemy dostać od Jarla, a jak wiadomo ludzie odchodzą. Zdążyło mi się też stracić jeden quest przez to że zwiedzalem jaskinie i kogoś zabiłem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rumbowy: nie ma kolejności, to zależy jaka postać robisz, ja wybrałem się najpierw do szkoły złodzieji, po drodze jest tam ta góra z głównym questem, potem do Zimowej Twierdzy, chodzi o to, że tam masz nauczycieli i ważne postacie do rozwoju twoich zdolności. Na początek kup sobie dom w Białej żebyś mógł znosić rzeczy, tam zaraz masz kuźnie i robisz sobie pancerze i rozwijasz kowalstwo, poziomy ci się wtedy wbijają
  • Odpowiedz
@Rumbowy: Są obszerne poradniki do gry (bodajże od gry-online), ale wtedy możesz sobie nieco popsuć zabawę z grą, ale to już Twoja decyzja czy użyjesz. W poradnikach to nawet jest opisane co dostaniesz za wykonanie danego zadania w ten czy inny sposób, czy warto kogoś z wysokich rodów zabić czy nie itp. W niektórych zadaniach gildii, szczególnie tych ostatnich kolejność ma znaczenie.
  • Odpowiedz
@Rumbowy: Dobrze zdobic glowny watek przed dragonbornem dla 1 dialogu. Jesli skOnczysz wojne domowa na poczatku to pominiesz jedno zadanie w watku glownym. Quest cicero i wozem jest chyyba tylko dostepny na poczatku
  • Odpowiedz
@Rumbowy: Trochę się z tym naj#bałem, żeby znaleźć.

Wszystko to nieoficjalne, ale bardzo rozbudowane poradniki. Sporo z nimi grałem, ale jednak nieco psują frajdę z kroczenia w nieznane. Nie namawiam by grać jedynie z poradnikiem, ale są sytuacje że warto zajrzeć.

(Są to poradniki do podstawowej wersji gry oraz dwóch głównych dodatków. Do anniversary edition nie wiem czy coś takiego powstało)

Wyślę na pw.
  • Odpowiedz