Wpis z mikrobloga

@Tymajster @Cantivore: W Polskie tradycji też nikt nie zdejmował butów, prócz chłopów. Nikt w kapciach nie chodził po dworku ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie u mnie w domu przed wojną też nikt z gości nigdy nie był proszony o zdjęcie butów. Moi rodzicie tez nie dawali gościom kapci, by parkietu nie niszczyli czy błota nie nanieśli. Ale ja sam rozumiem, że nikt nie lubi
deeprest - @Tymajster @Cantivore: W Polskie tradycji też nikt nie zdejmował butów, pr...

źródło: comment_1639226393OIsDpx8CLmMHSezg8MchNA.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
tak. Chodzić po obszczanych, zarzucanych chodnikach, a później w japoneczkach śmigać po kuchni. Yummy. Możnaby jeść z podłogi xD

@Under4est: jesz z podłogi dzięki temu, że zdejmujesz buty w domu?
  • Odpowiedz
Ściąganie butów we wschodniej Azji - jakie wspaniałe kultywowanie tradycji!

Ściąganie butów w Europie środkowej - co za zaściankowość, na mopa was nie stać?

@Cantivore: ale w polskiej tradycji butów się nie ściąga. Poczytaj chociażby wesele
  • Odpowiedz
@malinq nie rozumiesz. Nic nie porównuje. Dla mnie jest to po prostu tak samo obrzydliwa wizja. Z resztą, nie wiem po co tłumacze to komuś, kto kończy zdanie jak trzynastolatka xD
  • Odpowiedz
nie rozumiesz. Nic nie porównuje. Dla mnie jest to po prostu tak samo obrzydliwa wizja. Z resztą, nie wiem po co tłumacze to komuś, kto kończy zdanie jak trzynastolatka xD

@Under4est: czego się spodziewać po kimś kto rozpoznaje wiek i płeć na podstawie tego jak ktoś kończy zdanie xD ha tfu
  • Odpowiedz