Wpis z mikrobloga

@jmuhha: touchpad to chyba jedyna rzecz, którą macbooki mają rewelacyjnie dobrą. Reszta jablek jest jak kazdy inny sprzet z grubsza, czy to od samsunga, czy AMD, z ktorych sa zlozone, ale touchpad miodzio. Nie wiem jak to zrobili, ale to jedyny komputer w ktorym uzywanie touchpada to przyjemnosc.
  • Odpowiedz
touchpad to zło, pod każdą postacią. Można się do niego przyzwyczaić (szczególnie jak ma opcje gestów) ale i tak nigdy nie będzie lepszy od myszki.

ale pisanie ze touchpad z Maca jest wygodniejszy od jakiejkolwiek myszki to już fanbojskie zapalenie mózgowe xD

Nie ma czegoś takiego jak dobry touchpad. Są tylko mniej gówniane.

@b27piter:
@Marmite:

@Farorz: też tak miałem póki nie kupiłem applowskiego. Teraz nawet jak jestem podpięty do
  • Odpowiedz
@jarzabek: ale przynajmniej ja nie pisałem o pracy. Wiadomo ze używając myszy będziesz dużo szybciej wszystko robił, mi raczej chodziło o to że gładzik tez może być przyjemny w użytkowaniu. Chociaż znam ludzi którzy kupili sobie zewnętrzny gładzik appla do pracy przy montażu filmów i obróbki zdjęć i bardzo sobie chwała.
  • Odpowiedz
@mainecoompf: No w sumie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ta mysz to Logitech MX Master w wersji pierwszej.
Ale w sprzedaży jest też wersja druga i trzecia. Tamtych jeszcze nie używałem bo ta jest trash wygodna i nie chce się zepsuć, że nie było potrzeby.
  • Odpowiedz
od 3 lat do Macbooka Air nie podpinam myszy.

@613_07: No i ? Nawet najlepszy touchpad będzie zawsze gorszy od zwykłej myszy w obłusze części aplikacji nie mówiąc już o grach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
kupcie sobie Macbooka biedaki i przestańcie marudzić xD

@Pancerwafel: Macbooki to syf, który się nadaje dla ludzi z IQ poniżej 80 stąd też ich cena - za bycie umysłową amebą trzeba płacić.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Taka sytuacja z mojej pracy. Szef zatrudnił młodą dziewczynę na stanowisko grafika komputerowego, nic specjalnego, zwykła mechaniczna praca, gdzie szybkość ma znaczenie. Ona posługuje się tylko touchpadem, bo tak się nauczyła i nie będzie zmieniała przyzwyczajeń (°°
Gdyby nie to, że mam to w dupie, bo to nie mój dział, ale na miejscu szefa by była do wywalenia, bo jej
  • Odpowiedz
Najlepiej, że po pracy ogarnia swoje rzeczy graficzne (zaproszenia na wesela) i jęczy, że się nie wyrabia. Jak można tak nie szanować swojego czasu i nie optymalizować swoich działań?
  • Odpowiedz
@jmuhha: u mnie graficy się wycwanili i robią tak, że nie można ocenić kto co ile robi, bo nie robią jednego zlecenia od a do z. Więc bardzo mocno jej pomagają. Ja do nich nie chodzę, bo #!$%@? mnie bierze jak na to patrzę
  • Odpowiedz
@dr2nk: sam sobie odpowiedziałeś.

Do programowania mysz mi zbędna.

Do projektowania tym bardziej, bo mysz nie ma gestów o "płynnym" przejściu, wyłącznie zerojedynkowe triggery.

Do przeglądania wypoku łatwiej się mazia jak na telefonie niż trzyma dodatkowa mysz na kolanach, kocu, gdziekowiek.

A na kompie nie gram.

Różni ludzie różne potrzeby. Dla mnie mysz poza obsługa Excela / Outlooka jest praktycznie zbędna.

A mam i lubię.
  • Odpowiedz
Nie denerwuj się, może Ciebie też kiedyś będzie stać na jakiś starszy egzemplarz.

@Pancerwafel: Ja rozumiem, że jako ameba umysłowa musisz dowartościowywać się faktem iż nie każdego stać na ten sprzęt, ale nie martw się o mój portfel. Miałem kilka Macbook-ów pobawiłem się, potestowałem i odsprzedałem drożej takim frajerom jak ty, kórzy poza faktem, że jest to droższy sprzęt nie potrafią wymienić ani jednej prawdziwej zalety tego sprzętu ( ͡°
  • Odpowiedz