Wpis z mikrobloga

Nooooooo i przekroczyłem 300zł. Ja pierdziele weź mnie ktoś zamknij w klatce bez internetu na kolejne dwa tygodnie, bo już mi wpadła w oko kolejna fajna rzecz dla odbiorcy paczki... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W przyszłym roku powinna być jakaś wersja wykopaka ultra ekstra plus z dolnym limitem 300zł, a przy dalej rosnącej inflacji to i 500zl. :D
#wykopaka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bobikufel: Takie ryzyko, kwota 100 zł jest minimalna i zdecydowana część na pewno ją przekroczy ¯\_(ツ)_/¯ Ja też ( ͡° ͜ʖ ͡°) No ale nie ma powodu do tego, żeby było głupio - liczy się gest i w ogóle nie ilość a jakość! :D
  • Odpowiedz
@van_der_bike: Ale autor postu tylko informuje, że wpadł w wir kupowania prezentów do paki i nie może się powstrzymać w tej świątecznej atmosferze :D Ja nie odbieram tego postu jako licytacja "ej patrzcie wydalem juz 300 zł i wydam jeszcze więcej, a wy co, tylko 100?"
  • Odpowiedz
@akNe: Ale ja tego nie zarzucam.. po prostu siedzi sobie jakiś Mirek lub Mirabelka która nie może tyle wydać i robi jej się głupio po samym przeczytaniu.. to nie pierwszy taki post na tagu. Ja nie neguje tego, że ktoś zrobi za 300 czy za 3000 paczkę. Ale.. to takie moje odczucie.
  • Odpowiedz
@van_der_bike: No może nie powinniśmy tutaj na tagu operować kwotami, bo po co, masz rację. Bo nie o kasę tutaj chodzi, a o super zabawę, gest, atmosferę, odpakowywanie tajemniczych prezentów od nieznanego mikołaja itd (ʘʘ) I tak samo zajebista może być paka za 100 zł jak i za 300, pod warunkiem, że włożymy w nią swoje zaangażowanie i serce( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@akNe: Dokładnie, ktoś zrobi jakieś rękodzieło samemu i dla mnie osobiście taki prezent miałby nawet większą wartość. Jak dostanę książkę też super! Siadam do czytania. Chodzi o gest/pomysł i zaangażowanie. Bo w taki sposób jak teraz materializujemy trochę te Święta czy akcję.
  • Odpowiedz
@van_der_bike: A no właśnie, rękodzieło to w ogóle ciężko wycenić :) Także podsumowując, nie skupiajmy się na kwotach a na super atmosferce, zaangażujmy się i będziemy wszyscy szczęśliwi (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@akNe: dlatego według mnie rękodzieło nie powinno się liczyć, ktoś zrobi jakieś c-------o i wyceni to na 100zł i paczka z głowy, ktoś inny się będzie starał, koszt i czas wyjdzie jak tyogdniowa pensja, a ktoś z organizatorów uzna to za szajs
  • Odpowiedz