Wpis z mikrobloga

Szukam pracy w Polsce po powrocie z zachodu.

Wysłałem CV i dzwoni do mnie babka z jednej firmy 3 razy, napisałem, że oddzwonię jak tylko będę mógł, bo akurat byłem w urzędzie.

Odpisała : Proszę o kontakt.

Dzwoni nadal kolejne 3 razy.

Oddzwaniam.

Mówi, że skoro staram się o pracę to dlaczego nie odbieram telefonu, że jest to karygodne zachowanie i w oczach pracodawcy straciłem wszelkie szanse.

Stanowisko pracy:magazynier.

¯_(ツ)_/¯

#gownowpis
#pracbaza
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@Gwendeith
@DanteMorius
@robertx
straszne jest to jak funkcjonuje Sąd Rejonowy w moim mieście (podejrzewam, że w większości miast). To samo mogę powiedzieć o Urzędzie Miasta jak i pracodawcami.

Nie odbierałem poczty w miejscu zameldowania, mimo że zgłaszałem wyjazd za granicę na ponad pół roku. Właśnie się dowiedziałem, że Urząd Wojewódzki w Katowicach w lipcu wszczął postępowanie administracyjne i zostałem wymeldowany.
  • Odpowiedz
@kruszomek: niestety w tej branży pracuje ogólnopojęty niż społeczny, babka pewnie też z maksymalnie średnim, codziennie się zmaga z różnymi sebiksami i januszami którzy chętnie będą #!$%@?ć po 12 godzin za minimalną więc musi się dostosowywać poziomowo i używać dzwigni psychicznych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@oficjalniemartwa zgłaszałem bo była wizja zostania na emigracji na stałe.

Tak komunalne, gdzie mieszka babcia, jestem tam zameldowany od urodzenia. Wymeldowali mnie bo szukał mnie jakiś urzędas z Sądu (sprawy spadkowe), dostawałem też pod tamten adres pisma polecone, których nie odbierałem i Sąd Rejonowy zgłosił do Urzędu Wojewódzkiego, żeby mnie wymeldowali bo nie ma mnie po tym adresem i jestem nieosiągalny tyle się dowiedziałem.
  • Odpowiedz
@kruszomek brzmi jak złośliwość jakiegoś urzędasa. Ja z 4 lata byłam zameldowana u rodziców, a mieszkam na drugim końcu Polski. Potem byłam 2 lata za granicą i też nikt mnie nie wymeldował i też miałam sprawy sądowe.

Uwielbiają robić obywatelom pod górę, tak czy siak powodzonka!
  • Odpowiedz
@kruszomek: praca jako kierowca 2200 netto, pytam czy w samochodach można palić, pan odpowiada jest zakaz palenia w samochodach firmowych ale przymykamy oko, odpowiadam to dziękuję do widzenia.
  • Odpowiedz