Wpis z mikrobloga

Mam jakąś fazę na kalafiora i brukselkę, serio mogłabym jeść tylko to, na zmianę ^^

Kalafior z pastą madras

1/2 niedużego kalafiora
1/2 cebuli
30g masła (lub więcej)
1 łyżka pasty madras - pataks_polska
Chili
Ząbek czosnku
Szczypiorek

Cebulę pokroić w piórka, kalafiora podzielić na różyczki. Czosnek i chili posiekać.
Rozgrzać masło na patelni, dodać cebulę, czosnek i pastę. Chwilę przesmażyć. Dodać różyczki kalafiora i smażyć na niewielkim ogniu przez około 15 minut. Raz czy dwa mieszając. Pod koniec smażenia doprawić chili, opcjonalnie solą.
Podawać posypany szczypiorkiem, chili, opcjonalnie kolendrą
Jeśli lubicie całkiem miękkiego kalafiora, podduście całość pod przykryciem.

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Mam jakąś fazę na kalafiora i brukselkę, serio mogłabym jeść tylko to, na z...

źródło: comment_1637911903DeYlAklnc5IwbwNazOOfwY.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz