Wpis z mikrobloga

@daardevil: też myślałem, że to kwestia pieca, albo kamienia, ale po kilku eksperymentach wiem, że bez też można zrobić super pizzę - trzeba tylko mieć odpowiednią mąkę, przepis, dobrze rozgrzać piekarnik, dobrze rozplackować ciasto i blachę wstawić na sam spód ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo, że jak masz piec/kamień to efekt jest jeszcze lepszy, ale nie można mieć wszystkiego.

Jeżeli o mnie chodzi to z dagrasso/dominium
  • Odpowiedz
@maniek5099: Poleć mąkę i przepis a na pewno wypróbuję ;). W mojej okolicy(Grodzisk Maz.) próbowałem większości pizzerii i najlepsza jest właśnie w Da Grasso, a w Dominium za to pizzę robi chyba jakiś kompletny amator, bo ciasto jest przesiąknięte wilgocią, ser jest niedobry, a sosy to 100% chemia :(. Najlepszą do tej pory pizzę jadłem w pewnej małej pizzerii w moim rodzinnym miasteczku i w pizzy hut, tyle że co
  • Odpowiedz