Wpis z mikrobloga

Zakupiłem działkę, część drogi o szerokości 3m wraz z działką sprzedał poprzedni właściciel (wyznaczył te 3m ze swojego pola), kolejne 3m drogi to droga gminna, polna. Rolnik na niej uprawia ziemię. Co w tym przypadku, poza zwróceniem uwagi (rolnik nie przejmuje się uprawą na drodze gminnej). (61 to droga gminna)

#budownictwo #prawo #budujzwykopem
Arhkoe - Zakupiłem działkę, część drogi o szerokości 3m wraz z działką sprzedał poprz...

źródło: comment_1637689464OY5nqtw9RhhiaNFm2c3clb.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lobo: Nie wiedziałem, że to aż tak gruby temat. To nic, poczekam az dostanę pozwolenie na budowę i pora zaczac męczyć gminę
  • Odpowiedz
@Arhkoe: A tu się nie wypowiem bo nie wiem, jakbyś miał dreny i chciał usuwać to sąsiad mógłby, ale co do samej budowy to nie wiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@hubelot: W sensie walić do niej z pretensjami pt. „Rolnik uprawia chwasty na drodze”, czy „Proszę o utwardzenie drogi, bo nie mam możliwości dojazdu do posesji”?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Arhkoe: Idź jako człowiek z problemem, który szuka pomocy, tak więcej ugrasz. Nikt z reguły nie lubi krzykaczy - donosicieli, co z wejścia robią burdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Xargo1: Byl telefon do gminy, droga z zaoranej, została dodatkowo spulchniona po 2 tygodniach od telefonu, więc po prostu myśle o piśmie, żeby jednak poszło to bardziej oficjalnie, gdy ktoś nie zasłuży nie jestem chamem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz