Wpis z mikrobloga

Mirki poradźcie. Byłem na wizycie u lekarza. Mam jakiś tam najniższy pakiet opieki prywatnej pzu. Wizyta była za free. Po wejściu do lekarza od razu machnął mi usg, myślałem, że to ramach wizyty... ale hola hola, po ok. godzinie od wizyty dostaję telefon, że usg które miałem podczas wizyty to ja mam zniżkę 15% więc będzie dopłata 220 zł. No kur.wa okradają miesiąc w miesiąc na pseudo służbę zdrowia i dodatkowo płacę jeszcze prywatne ubezpieczenie i po wizycie okazuje się, że mam robić jakieś dopłaty... Jakoś nie mam zamiaru płacić, byłem umówiony na fizytę za free, chyba powinienem zostać poinformowany czy chcę płatne USG czy nie? Lekarz chyba sobie z ciekawości zrobił to USG i powiedział, że to i tak orientacyjne tylko jest bo chciał zobaczyć, ale dużo nie było widać i dostałem skierowanie na rezonans i tomografię. OMG
Może ktoś poradzi na co mogę się powoływać.
#prawo #poradyprawne #poradaprawna #lekarz
  • 3
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@RabarbarDwurolexowy nie no wiadomo że USG to kupa obrazowa. Ale jakoś nie widzi mi się płacić 200zl za 30 sekund smyrania USG, bez żadnego wyniku. Kurla raz się człowiek wybierze do lekarza na kilka lat i się odechciewa.
  • Odpowiedz