Aktywne Wpisy
DoktorNauk +15
Prawie dwa lata całkowitego braku wykonywania ćwiczeń umysłowych, żadnych wyzwań intelektualnych, totalny brak motywacji do robienia czegokolwiek angażującego moje szare komórki i jedynie zapychanie swojej głowy i czasu filami z youtube sprawiły, że czuje się kompletnym debilem. Iq chyba mi spadło o jakieś 20 pkt, nawet nie chce mi się wykonywać najprostszych zadać logicznych, nie chce mi się już nawet myśleć o rozwoju intelektualnym, tylko bezmyślne zapychanie głowy łatwo przyswajalną paszą dla
rsnbl +8
Chryste panie, to niezły program Lewicy xDDD Dopiero co był Titanic 2.0, a tu już 3.0 się szykuje - a dokładnie 3% = pod progiem XDDDD #bekazlewactwa
Co oni tam maja w glowach?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytaniedoeksperta
Nic nie maja i nie chca isc w kierunku europy?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Białoruś jest uboga w surowce miner.;
największe znaczenie gosp. mają sole potasowe (złoże starobińskie), łupki bitumiczne i torf (zasoby ok. 5 mld t); od 1965 wydobywa się niewielkie ilości ropy naft. i gazu ziemnego (gł. w rejonie Rzeczycy). Przemysł energ. wykorzystuje importowane paliwo; produkcja energii elektrycznej (30 mld KW·h, 2004) prawie w
@kanasta: gdzie ty byłeś przez ostatnie miesiące? Protesty na Białorusi były pacyfikowane, opozycjoniści do tej pory są zatrzymywani.
@kanasta: z ostrej to już chyba tylko w krajach trzeciego świata używa się na protestach.
Z tego co się orientuje to był strajk generalny w całym kraju. Możesz podpytać na reddicie (r/belarus) jak to u nich dokładnie wyglądało. Tutaj też masz trochę info: https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E2%80%932021_Belarusian_protests
@dobrzecisiewydaje: oj nie, do czasów komuny to