Aktywne Wpisy
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
Aokx +1
Proszę o podanie mi nicku Tomasza Bezrąka. #famemma
Pytanie i prośba o radę. Dom 120m2 z poddaszem użytkowym dla 5 osób, jakie ogrzewanie? W Internecie jest szum informacyjny. Działka bez dostępu do gazu. Wymagania z planu zagospodarowania - źródło ciepła nieemisyjne lub niskoemisyjne. Budżet? Wiadomo - wolę zapłacić mniej, niż więcej. Jest też tyle rodzajów, że głowa boli. Co do pomp, to coś czytałam o konieczności jej wymiany po latach, to prawda? Może piec na pellet? Ale w projekcie domu jest nieduża kotłownia. Na pompę + panele foto raczej nie będzie mnie stać (przynajmniej nie od razu). I jakie ogrzewanie planować? Podłogówkę?
@Arturitek:
@Sakad: Podłogówka i PC. Jeśli nie masz gazu wybór jest prosty.
Szybko się znudzi noszenie worków, składowanie, brud z tym związany, czyszczenie pieca.
Znam kilka osób które też poszły w pellet i za nic by takiej samej decyzji po raz drugi nie podjęli.
Brud - mogę się zgodzić z tym przy ekogroszku, ale nie przy pellecie. Podczas skladowania, zasypywania i opróżniania popiolu brud jest minimalny - nie ubrudzisz sie bardziej niz przy pieleniu ogrodka pod domem. No chyba, ze ma sie