Wpis z mikrobloga

O #!$%@? ale fikoł
UWAGA, MOCNE

Szymon porównuje dehumanizującą retorykę rządu wobec mniejszości do stylu wypowiedzi koroluka na temat prawaków. Tak, ten symetrysta stwierdził, że oba są tak samo złe ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
#neuropa #bekazprawakow #bekazsymetrystow
placebo_ - O #!$%@? ale fikoł
UWAGA, MOCNE

Szymon porównuje dehumanizującą retory...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@placebo_: albo to: porównuje koroluka do Carrionera
Możesz przytaczać naukowe źródła, stosować rozbudowaną argumentację z zakresu m. in filozofii, ale i tak w oczach symetrysty będziesz tym samym co żule krzyczący coś o bóstwie w chmurce
placebo - @placebo: albo to: porównuje koroluka do Carrionera
Możesz przytaczać nauk...
  • Odpowiedz
@placebo_: Myśleć Głębiej zajebiście tutaj zaorała Szymona.
Polecam obejrzeć cały film.
Chociaż wydaje mi się że kuce od Szymona i tak nie zrozumieją. Dla nich musi być turbo prosty język.
  • Odpowiedz
@placebo_: A poza tym? Tego o aborcji nie oglądałem, ale mając w pamięci aktywnosć koroluka na wypoku podejrzewam że jedyne na czym się opierał to z jeden tekst Singera, którego argumenty nawet nie są głównym przedmiotem dyskusji w akademickich publikacjach o etyce aborcji i teksty tego blogera z salon24 xd To już nawet filmiki o aborcji Szymona mają szersze rozeznanie w literaturze.
  • Odpowiedz
@Crocetto: Człowieku, pytałeś w jakim np. filmie to dostałeś odpowiedź, po czym uznałeś że tam jest to co ty podejrzewasz i że nie oglądałeś i się wypowiesz.
I dalej ktoś ma cię do czegoś przekonywać? Musiałbym być jebnięty.
  • Odpowiedz
@M_xxx: Napisałem co tam prawdopodobnie jest sądząc po wypowiedziach koroluka o aborcji na wypoku oraz jego plusach pod wypowiedziami innych, które pamiętam. Nwm co Tw zdaniem jest takiego skandalicznego w tym, żeby przewidywać, co ktoś powiedział w filmiku o temacie X na podstawie jego wcześniejszych wypowiedzi w temacie X?

I dalej ktoś ma cię do czegoś przekonywać?

Wut? Ja nie potrzebuję, żeby mnie ktokolwiek do czegokolwiek przekonywał, po prostu zaskoczył
  • Odpowiedz
@placebo_: oglądałem. O ile wcześniej Szymon wydawał mi się u nudnym youtuberem od clickbaitowych tematów to teraz widzę że to żałosny manipulator. Jedyne czego można się od niego nauczyć to jak nie prowadzić dyskusji
  • Odpowiedz
@Portmanteau: Prawda, trudno jednak je uznać za element pogłębionej analizy filozoficznej, gdyż Szewczyka jest tam przytoczone tylko tak bardzo przecież istotne w powszechnej dyskusji rozróżnienie na deskryptywny i normatywny opis człowieka, które jasno nam naświetla, że cała dyskusja opiera się na prostej ekwiwokacji. I dość dziwaczna ilustracja rozumowania z niepewności moralnej, którą koroluk najwyraźniej w jakiś sposób uznał za eksperyment myślowy:

Wyobraźmy sobie wysoki mur, zza którego dobiegają głosy bawiących się dzieci. Mamy pewne przesłanki, aby sądzić, że jest to nagranie i dzieci jeszcze tam nie ma. Jednak mur jest tak wysoki, że nie możemy sprawdzić naszych podejrzeń. W tych okolicznościach wymogiem elementarnej ostrożności będzie powstrzymywanie się od działań, które mogłyby zagrozić życiu lub zdrowiu uczestników zabawy, mimo braku rozstrzygającego dowody na ich obecność lub nieobecność poza murem.

Swoją drogą nie całkiem rozumiem jego praktyki źródłowania, bo sądząc po skrypcie to są jeszcze np. jakieś odniesienia do wiki i garść cytatów z podręczników medycznych o tym, że płód jest
  • Odpowiedz