Wpis z mikrobloga

Jest taki YouTuber Meet Kevin. Nie subskrybuje, ale kojarzę gościa, m.in. dlatego, że ma dość sporą pozycję w akcjach TSLA (ok 12k akcji, 14 mln USD). Poza tym, YT mi często go pokazuje w polecanych. Koleś własnie wrzucił filmik pt. "What’s inside my $42,000,000 Portfolio at 29.", no to sobie myślę... obejrze sobie.

Koleś ma 61 akcji różnych firm... do tego jakieś krypto, nieruchomości, itd. 61!

Dobra, ja rozumiem, że ludzie mają różne style inwestowania, ale 61? Przecież inwestując w tyle różnych akcji, czlowiek nie ma najmniejszych szans... by naprawdę rozumieć w co inwestuje.

Rozumiem, że on niczym innym się nie zajmuje, ale IMO to nadal gruba przesada. Z ciekawości, bardzo jestem ciekaw, jak to wygląda na tagach #gielda i #kryptowaluty

#nieszanuje #antyrigcz

W ile akcji & krypto obecnie jesteś zainwestowany?

• 0 0% (0)
  • 1 10.9% (15)
  • 2-3 21.0% (29)
  • 4-6 18.8% (26)
  • 7-10 21.0% (29)
  • 11-15 10.9% (15)
  • 16-20 4.3% (6)
  • 21-30 13.0% (18)
  • 31+ 0% (0)

Oddanych głosów: 138

anonimowy_programista - Jest taki YouTuber Meet Kevin. Nie subskrybuje, ale kojarzę g...
  • 14
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: W momencie, kiedy ktoś obraca dziesiątkami milionów dolarów to chyba nic dziwnego, ze ktoś ma 40+ pozycji w portfelu. Można sobie spokojnie pozwolić na wrzucenie kilku-kilkunastu tysięcy w ileś ryzykownych pozycji, które mają potencjał na mocne wybicie się. Bardziej moim zdaniem należy patrzeć na rozkład inwestycji - bo co innego mieć po 2-3% w 40 spółkach, a co innego 90% w 3 a 10% w pozostałych 37.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@anonimowy_programista: a no tak, zapomniałem że wykop się #!$%@? jak odpowiedzią jest zero

a raczej się #!$%@?ł, teraz chyba postanowili że jak umieścisz taką odpowiedź to ją usuną żeby nie zepsuła serwisu

brawo dla potężnych programistów
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: mam obecnie 18 pozycji. 7 u Hamburgerow i reszta na Polskiej. Na amerykanskiej mam pare gowno stockow po doslownie kilkaset pln, ktore MOOOZE kiedys wybija, a jak nie to zycie. Na polskiej wiekszosc kupowana w polowie zeszlego roku, wiec najgorszy wynik (z plusowych, bo mam tez CDPR xD) to +29%, ale takie banki zra calkiem dobrze. Na razie wszystko trzymam i zobaczymy, bo w ogolnym rozrachunku nadal na duzy plus
  • Odpowiedz
Przecież inwestując w tyle różnych akcji, czlowiek nie ma najmniejszych szans... by naprawdę rozumieć w co inwestuje.

@anonimowy_programista: A ty myślisz jak działa rynek startupów? Wehikuły inwestycyjne #!$%@?ą kasę na 100 startupów i wystarczy że tylko jeden wypali i są do przodu 1000%. Wystarczy że coś na pierwszy rzut oka wygląda obiecująco.

Poza tym portfolio z 60 firm łatwo zrobić. Wystarczy brać po 3 spółki z sektora, które sobie dobrze radzą.
  • Odpowiedz