Wpis z mikrobloga

#internet #webdev #domeny gdzie warto wziąć domenę? Widziałem, że teraz są promocje różne, że 3 domeny za 0 zł na rok itp. Potrzebuję w sumie jednej, najlepiej *.pl. Do tego drugie pytanie, na prostą stronę powinien wystarczyć wordpress? Naprawdę, to nie będzie nci specjalnego, po prostu strona informacyjna, która ma schludnie wyglądać i chciałbym ją do końca tego tygodnia mieć gotową.
  • 15
@DareckII: dziękuję za wytłumaczenie tych "promocji"!

@entrop: @eltrial: a są dwie storny wordpressa, com i org. Czym się różnią w praktyce i którą wybrać? Szukam jak najtańszego i najprostszego rozwiązania, bo w praktyce ta strona będzie miała ruch przez 2 tygodnie :)
@entrop: rozumiem. A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć po krótce, jak to technicznie wygląda, gdy jest jakaś domena juz kupiona (mój klub ma domenę swoją), to jest problem ze zrobieniem poddomeny (wiem, o co mi chodzi, ale mogę tego nie nazywać po imieniu, bo nie jestem w tym specjalistą), typu domena jest http://domena.pl, a chciałbym http://poddomena.domena.pl/ ? Bo własnie jeśli taka możliwość istnieje, to piszę do odpowiednich osób i nie będę
@majas: subdomena. zależy gdzie masz hosting i czy w opcjach możesz to zrobić. no chyba, że masz dostęp administracyjny do serwera wtedy niema najmniejszego problemu
@Twierdziciel: wybacz, nie dam ci tego zlecenia :( Wolę sam to zrobić, bo chciałbym poćwiczyć :P Poza tym to nie jest przecież nic specjalnie trudnego, podejrzewam, że najciężej będzie utworzyć treść, ale jest czas. @entrop: ok, to napiszę maila z zapytaniem o to, i będę działał dalej. Dzięki za pomoc!
@Twierdziciel: wiesz, jakby to było dla kogoś, to pewnie bym szukał profesjonalistów, ale to będzie do mojego użytku, po prostu rozwinięcie informacji, które już przekażę, no i taka notatka dla osób, które nie zapamiętają wszystkiego :) Więc nie wymaga to wielkiej administracji. Mam nadzieję, że jednak znajdziesz sobie coś i nie umrzesz ;(
@entrop: blogspot to googlowa platforma blogowa :) Tak jak wordpress może być wykorzystany pod bloga, to myślałem, żeby blogspot wykorzystać pod prostą stronę, bo tam są różne zakładki, bajery, templejty itp. itd. Dzięki ejszcze raz za info, zaraz będę działał :)