Aktywne Wpisy
Też tak macie, że jak jedziecie samochodem, to "bawicie się" w coś takiego, żeby jak najrzadziej używać hamulca, i starać się manipulować głównie gazem i biegami?
#samochody
#prawojazdy
#samochody
#prawojazdy
#famemma #youtube
Analiza walki Goha vs Nikita
Ludzie czy was naprawde nie #!$%@??
Osadzacie walke miedzy bardzo chuda dziewczyna 19 lat i 50 letnia baba ktora warzy okolo 20kg wiecej?
To jest naprawde duzy przeskok.
Nie jestem za Nikita, ktora jest poprostu glupiutka, i chce sie wybic zdobyc kase, i koniec koncow skonczy na onlyfans czy podobnych rzeczach, ale jak mozna mowic, ze Goha wyleczyla sie z alkoholizmu dzieki sportowi itp
Ona
Analiza walki Goha vs Nikita
Ludzie czy was naprawde nie #!$%@??
Osadzacie walke miedzy bardzo chuda dziewczyna 19 lat i 50 letnia baba ktora warzy okolo 20kg wiecej?
To jest naprawde duzy przeskok.
Nie jestem za Nikita, ktora jest poprostu glupiutka, i chce sie wybic zdobyc kase, i koniec koncow skonczy na onlyfans czy podobnych rzeczach, ale jak mozna mowic, ze Goha wyleczyla sie z alkoholizmu dzieki sportowi itp
Ona
Na dzień dobry dwa lub trzy warsztaty na wydłużonej zmianie, docelowo 4-10 budynków, jak już będą nowi ludzie.
Nie zbieraj stert ręcznie, tylko stawiaj baraki zbieraczy, nawet po kilka na raz (bo baraki można ogrzewać, to mniej ludzi choruje).
Dbaj aby zawsze badana była jakaś technologia lub wprowadzane prawo, jedno za drugim. Nigdy bez tego nie przyspieszaj czasu gry.
Jak masz dużo do zbudowania, to wstrzymaj się do czasu wolnego, bo jak będziesz budować w czasie pracy, to robotnicy będą opuszczać stanowiska, żeby iść budować, przez co wydajność będzie klękać.
Jeśli masz kilka takich samych obiektów, ale za mało ludzi do pracy, to nie obsadzaj ich po trochę w każdym, tylko najpierw do pełna w jednym, potem dopiero następnym. Taniej wychodzi na ogrzewaniu. Tak samo z personelem lecznic.
Kopalnia węgla nie ma dużego sensu i rozwijanie tej technologii można sobie w dupę wsadzić. Młot węglowy daje znacznie więcej węgla i można je stawiać w dowolnym miejscu, bez limitu.
Rozróżniaj budynki na zimne i ciepłe. Te które nie wymagają ogrzewania można wypierdzielić daleko. Długość drogi nie ma wpływu na wydajność. Cmentarz, chaty myśliwych, magazyny, warsztaty, balon obserwacyjny mogą być w chłodzie. Ja robie osobne sekcje na lecznice, osobne na domy i osobne na ciepłownie.
Wszysttkie technologie izolacji termicznych mają sens i warto je robić.
Zadbaj jak najszybciej o ekspedycje, zeby czym prędzej mieć nowych ludzi do pracy.
Stałe wyprawy do Miasta Tesli dostarczą rdzenie parowe.
No i automatony... Jak najwięcej, bo jak przychodzi silny mróz to bez ogrzewania pracują, nie śpią i nie chorują.
Przeszedłem dziś drugi raz. Przez ostatnie 8 dni gry umarły mi tylko 2 osoby. Dorobiłem się 500+ pracowników i 20 automatonów.
@dict: Ma sens jeśli masz mało ludzi lub tylko jednego automatona.