Aktywne Wpisy
mirko_anonim +27
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
Nie rozumiem ludzi, którzy w młodym wieku 18-24 lata decydują się na dziecko. Z osób, które znam i które w tym wieku zdecydowały się na dziecko to:
- większość tych osób pochodzi z patologii
- wpadki
- mieszkają z rodzicami
Już pomijam to, że ci ludzie nie korzystają z życia. Ci ludzie pochodzą z rodzin, gdzie w większości rodzicie nigdzie ich nie zabierali, mieli po x dzieci i ledwo
Byłem na rozmowie o pracę teraz i wszystko fajnie, praca na jedną zmianę przy rozkręcaniu pojazdów na złomowisku, dojazd całkiem blisko bo w 40 minut rowerem dojadę. Na duży plus że umowa o pracę a nie zlecenia jak wszędzie w januszeksach xd
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Dostałem taką umowę o pracę do podpisania, ale wydaje mi się dziwnie skontruowana, przecież kar jest tyle że jak raz zachleję to jeszcze będę musiał dopłacać pracodawcy xd
Nie pozwolili
Tytuł: Pan Cogito
Autor: Zbigniew Herbert
Gatunek: poezja
ISBN: 8370233155
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
Pierwszy kontakt z poezją od czasów zamierzchłego już liceum i obrzydzenia tego gatunku przez polski system szkolnictwa.
Niektóre wierszyki podobały się, inne nie, a niektórych zapewne nie zrozumiałem wcale. Jedno jest faktem - pole do interpretacji jest gigantyczne, a ja ciągle starałem się rozczytać jedną prawidłową interpretację, tak jakbym posługiwał się jakimś kluczem MEN. Lektura nie dawała mi przez to przyjemności :(
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #poezja
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2021-12-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki
Liczba stron książki: 96
Jesteś pierwszym recenzentem tej książki tutaj :)
Podobne książki:
1\. Nic tu po was (Kevin Wilson) - najnowsza recenzja usera ali3en ★★★★☆ (8.0 / 10) - Wpis »
2\. Fado (Andrzej
Spróbuj Francoisa Villona sobie znaleźć, koleś wyprzedzał Renesans o jakieś sto lat w swoich poematach i jego przyjemnie się czyta. Krótko, konkretnie i na temat, a nie pierdzielenie o Szopenie xD