Wpis z mikrobloga

Nie znam się kompletnie na komputerach a początkiem grudnia chciałbym zrobić jakiegoś składaka do 1300zl/1500zl plus monitor. Chciałbym ograć GTA V, Red dead redemption, COD itd+ komp służyłby mi do amatorskiej obróbki zdjęć. Da radę złożyć coś sensownego? Ktoś siedzący w temacie coś doradzi, poleci i ogólnie się wypowie czego mogę się spodziewać za tą cenę?
#pc #komputery #pcmasterrace
  • 18
@Padoks: Coś takiego nigdy nie byłoby prostym zadaniem, a teraz mamy kryzys z kartami graficznymi i w mniejszym stopniu ogólnie z elektroniką. Nic nowego w tej cenie nie złożysz. Z używek coś pod GTA V możesz znaleźć, to w końcu gra z 2013 roku (2015 na PC). Za mniej niż 1300 zł widziałem np. używki z GTX 750 Ti.

Z RDR2, czy najnowszymi COD będzie dużo ciężej. Teoretycznie jakiś RX 570
do 1300zl/1500zl plus monitor. Chciałbym ograć GTA V, Red dead redemption

@Padoks: to w tej cenie nie kupisz (używanej) karty graficznej, na której jest sens w te gry grać.
Nie mówiąc o reszcie komputera
Kup sobie konsolę...
@Czapelek: No nie wiem, ja nie potrzebuje 4K. Nie rozumiem po co te skrajności. Mnie zadowala 60 fps w 1080p. Kiedyś miałem grata i się #!$%@?łem dlatego zdecydowanie odradzam GTX670 do RDR2 jak chce się mieć jakąkolwiek przyjemność z gry tym bardziej, że ma piękne widoki.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Czapelek: Ale prawda taka, że za 1300 zł że spokojem wyhaczy OP Xboxa One X, gdzie taki RDR2 będzie wyglądał obłędnie w porównaniu do PC w tym budżecie.
@Yeboy konsola, konsolą, bo na niej tylko pograsz i nic więcej a PC multizadaniowy, dodatkowo jak nie masz sensownego TV (4k) to i tak Cie nawet Xbox nie ratuje