Aktywne Wpisy

Lujdziarski +620

miki4ever +786
#stanowski #kanalzero
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej). #polityka
Fejk czy nie, prawda jest taka, że od powstania kanału Ziobro i Fundusz Sprawiedliwości do o tematy, które nie były ruszane, ewentualnie były „spłycane” na zasadzie „a za PO nie zgłosili zegarka.
Moze ie zaklinać rzeczywistości jak chcecie, ale to zwykła tuba propagandowa PiSu, tylko bardziej lekkostrawna(chociaż w ostatnich tygodniach coraz mniej). #polityka

z racji, że zbliża się termin do dodania relacji z #mirkowyzwanie i w końcu znalazłem czas, mogłem zrealizować wyzwanie.
Wybrałem wyzwanie numer 2 i wybór padł na ciasto ze śliwkami, kruche z kruszonką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie się ucieszyłem, bo lubię piec ciasta, ale miałem w tym dłuuugą przerwę i mogłem pokombinować z przepisem.
1. Zabierz swoją drugą połówkę, albo nawet całą rodzinę na niespodziewaną jesienną wyprawę do miejsca, które historycznie kojarzy się z jesienią (np. z powstaniem listopadowym)
2. Wykonaj samodzielnie jakiś nowy, jesienny przepis, np. zupa dyniowa, rozgrzewające leczo, kawę korzenną, ciasto ze śliwkami.
3. Wykonaj lampion z dyni.
źródło: comment_1635625990sIAAoZQOf7PdWmSV0Bayvh.jpg
Pobierzźródło: comment_16356266790L38oDwRccX8ZxhFDvKFae.jpg
Pobierz@mirkowyzwania:
ciasto kruche:
3 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1 opakowanie
źródło: comment_16356284004C0mmYoFoKd9bm7UUQDjSv.jpg
Pobierz