Wpis z mikrobloga

@Qullion: @boctok: skąd wiadomo, że zestaw pojawi się później w niższych cenach, a nie rzucą jakiejś małej ilości z limitem zakupu 1 sztuki, która się wyprzeda na pieńku? pytam poważnie, bo mocno się czaję na ten zestaw
  • Odpowiedz
@IceBeast: to zestaw lego ideas, kilka miesięcy w lego store i potem trafia do szerokiej dystrybucji. Cena waha się na poziomie 70% katalogowej i zestaw utrzymuje się lekko ponad rok w sprzedaży.
Ja też się czaję, ale prawdopodobnie do końca następnego roku będzie w sprzedaży.
  • Odpowiedz
@boctok: Hmm, jak patrzę na ten zestaw i to jak wygląda w stosunku do oryginalnej koncepcji mam mieszane uczucia. Mocno wspierałem projekt zachęcając znajomych do głosowania jednak jakiś teraz niesmak mam. Ostatnio oglądając wydane modele, często mam wrażenie, że cały projekt IDEAS służy nie do realizacji pomysłów a bardziej podsuwania koncepcji dla pracowników lego. Często naprawdę, ciekawe projekty są "urealniane" wycinając serce zamiast poprawienia makijażu. Z resztą sami zobaczcie: https://ideas.lego.com/projects/7fed15ef-44bb-43f7-9fd4-6633cf57ddda
  • Odpowiedz