Wpis z mikrobloga

Ciekawy jestem jak Glapiński wypowie się na temat inflacji 6,8% za kilka dni. Czy kolejne posiedzenie będzie skutkowało drastyczną podwyżką czy nadal retoryka że to sezonowe? xD #!$%@?, na co on liczył. Cała Europa podwyższa stopy by ograniczyć ilość gotówki w obiegu a ten se #!$%@? wróbelek ćwierka że będzie się przyglądać. Polska #!$%@? najmądrzejsza xD KOCHAM ten kraj ale nie rozumiem jego polityki...Jeśli jeszcze nie kumacie co się #!$%@? to wam wyjaśnię —-> macie kredyt na mieszkanie, którego rata zaraz w skali roku #!$%@? że paluszki pourywa, do tego dodajcie sobie że zarobione pinionszki tracą z miesiąca na miesiąc siłę nabywczą.

Tak na koniec to dziękuje l sobie za odwagę wejścia na giełdę, bo jednym z celów była wlaśnie ochrona kapitału przed inflacją :D #gielda #inflacja

Możemy spodziewać się teraz grubej podwyżki stóp bo gruby jakby nie ma innego wyjścia. Plus dla dziadków i bojących się ryzyka Polaków bo lokata da „złudzenie”, że można na niej zarobić :]
  • 20
Zabawni jesteście wykopowi ekonomiści myślący że podniesienie stop procentowych rozwiąże wszystkie problemy polskiej gospodarki i spowoduje zesranie się wyłącznie tych co mają hipoteki
@Szynk44: skoro nic to nie da to na UJ nam ta cała rpp? Po za tym inflacja ma stały trend wzrostowy, i jeżeli nic absolutnie nie zrobią zarówno ci z rpp jak i z rządu to mamy lekko mówiąc #!$%@?. Sygnałem do działań było przebicie 5%, ale po co coś robić jak można czekać.
@picasssss1 sprawdza się w czasach gdy nie ma globalnego kryzysu, nie dość że mamy pandemię to jeszcze dochodzi kryzys energetyczny i surowcowy na co rpp i partia rządząca nie ma wpływu, dodatkowo Unia sypie pieniędzmi a nasi do tego drukują na potęgę. Jak w tej sytuacji ma nie być inflacji?
@Szynk44: tak nie mają wpływu, to skąd się wzięły rekordowe zyski Orlenu? Jak nie z dojenia narodu na stacjach benzynowych? Dlaczego energia jest taka droga, gdzie uwalili wiatraki, chcą fotowoltaike i dalej nie ma atomu? Rozsypują kasę i wydają ja na konsumpcję, byleby się utrzymać u władzy.
Rzeczywiście nie mają wpływu.