Wpis z mikrobloga

@Hyrieus: what, co to jest
aby cokolwiek sie dowiedziec konkretnego to trzeba dac swoje dane, nawet glupi program kursu, i pewnie tez cene bo nie moglem sie tego dopatrzec

powiem tak, stronka bardzo ladna, ta gwarancja pracy kusi
ale nie ma
  • Odpowiedz
@Hyrieus:
pod kątem merytorycznym program jest dobry, a w niektórych fragmentach bardzo dobry. Przez 7 miesięcy wchłaniasz wiedzę, na którą ja normalnie musiałem pracować kilka lat na htb czy thm. Przez cały okres trwania kursu masz dostęp do wykładowców, którzy prowadzą zajęcia online i w każdej chwili możesz zadawać im pytania.
Możesz im też zadawać pytania na mejlu, korzystać z pewnego rodzaju mentoringu, który zapewniają. Ja np. nie miałem takiego komfortu, musiałem do wszystkiego dochodzić samemu, jak są ładowane DLLki do pamięci programu, czym się różni SACL od DACL w Windowsach czy jak scrakować pakiet AS-REQ w protokole Kerberos.
Czy można się tego wszystkiego nauczyć samemu? Można. Czy kurs jest drogi? Kwestia indywidualna, jest drogi, ale wart swojej ceny. Czy kurs zrobi z Ciebie hackera/pentestera? Nie, sam kurs nie zrobi z Ciebie pentestera. Nadal wymaga to odpowiednio dużo indywidualnej pracy i samozaparcia.
Kiedy kupić kurs:
- jak masz podstawową wiedze o IT, potrafisz logicznie myśleć i szybko uczysz się
  • Odpowiedz
@swan123: a jak to sie robi? Myslalem ze mam wlaczony xd Dostaje wiadomosci normalnie od ludzi, w tym zwiazane z tym wątkiem. Napisałem do Ciebie pierwszy jak coś, może to odblokuje priv.
  • Odpowiedz