Wpis z mikrobloga

#klimatyzacja #mieszkaniedeweloperskie
Developer doradził mi, żeby z instalacją klimy poczekać do zawiązania wspólnoty mieszkaniowej. Na piśmie nie da żadnej zgody, więc niejako zasugerowano mi, że w razie jakiś problemów ze ścianami zew., elewacją, itd., może być problem. Tak samo z ew. pretensjami sąsiadów (dlatego lepiej ogarnąć to później ze wspólnotą).

Ktoś przerabiał takie tematy w nowych inwestycjach mieszkaniowych? Wolałbym temat klimy zamknąć razem z wykończeniem chałupy.
  • 6
  • Odpowiedz
@adam_87: u nas zarządca od dewelopera zgadzał się na założenie klimy. Jeżeli nie ma u Was takiej zgody, to pytanie czy wspolnota mieszkaniowa zlozona z x wlascicieli sie zgodzi i po jakim czasie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@adam_87: gadaj z zarządca a nie deweloperem. Jeśli się nie zgadza to musi podać powody. U nas też deweloper kręcił nosem a jak zagadałem do zarządcy to wyslal mi tylko wymogi techniczne i powiedział że ma być zgodnie z tym i elo. Najlepiej montować klimę jak masz surowe ściany bo później szkoda kuc
  • Odpowiedz
  • 0
@adam_87: Jestem w podobnej sytuacji, tylko u mnie nie ma jeszcze wspólnoty, bo pierwsze przeniesienia własności w grudniu. Daj znać, jak uda Ci się rozwiązać sprawę.
  • Odpowiedz
  • 1
@adam_87: u mnie było podobnie, zadzwoniłem do zarządcy i powiedział mi że przed wspólnota nie dadzą mi zgody. Powiedział również, żebym się tym nie przejmował i zakładał klimę teraz. Tak też zrobiłem.
  • Odpowiedz
@adam_87: U mnie sytuacja wyglądała tak, że mój blok był budowany jako drugi w jednej wspólnocie, ale w związku z tym nadal zarząd był powierzony deweloperowi i nie można było w tej sprawie podjąć żadnej uchwały, a deweloper gadał podobnie jak u ciebie - "proszę poczekać na uchwałę wspólnoty". Pytałem zarządcy - "proszę poczekać na uchwałę wspólnoty". Dopiero jak mój blok dostał pozwolenie na użytkowanie to deweloper się zgodził na
  • Odpowiedz