Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
wykoPAKOwicze, przychodzę do Was z pytaniem. Jak wiecie, co roku zdarzają się w wykoPACE mniejsze bądź większe aferki. Część możecie obserwować na Mirko, a część dzieje się wyłącznie u nas na PW. Czasem rozmowa przebiega kulturalnie, a czasem uczestnicy dają upust emocjom i w przypadku odrzucenia weryfikacji, zamiast prób wyjaśnienia, dostajemy okraszoną przeróżnymi epitetami kierowanymi w naszą stronę deklarację, że opis/paczka nie zostaną poprawione, bo się nie znamy (np. bo odbiorca zaznaczył nie chce alkoholu, ale przecież cztery butelki piwa z lokalnego browaru to nie a-----l i idealnie spełniają wymaganie personalizacji dla kogoś, kto pisał, że lubi próbować lokalnego jedzenia). Bywa, że jest naprawdę grubo. Czasem po długim boju opisy/paczki są poprawiane, czasem akceptujemy po interwencji odbiorcy, któremu „nie zależy aż tak na paczce, a nie chce, żeby nadawca miał zniszczone Świeta”, a który potem okazuje się jednak zawiedziony. W takich sytuacjach uczestnicy nie lądują na Ścianie Wstydu, jednak nie do końca jesteśmy pewni, czy my chcemy i czy Wy chcielibyście widzieć ich w kolejnej edycji. Może powinni oni dostać czas na przemyślenie, czy aby na pewno przygotowanie paczki powinno wiązać się z walką? Dla nas takie sytuacje to dodatkowa robota i czas, który moglibyśmy poświęcić na szybszą weryfikację innych zgłoszeń, a dla Was ryzyko, że ktoś z kim były już problemy trafi się w losowaniu akurat Wam. Nie chcemy upubliczniać ich loginów, ale może dobrym pomysłem byłaby taka nasza wewnętrzna czarna lista wykluczająca z zabawy, np. na rok? A może na stałe?
Nie chcemy wykorzystywać tego narzędzia do odrzucania osób, których nie lubimy, albo które z jakichś powodów krytykują organizację. Chcemy wykluczyć z zabawy, przynajmniej na jakiś czas osoby, które wyraźnie przesadziły oraz osoby których udział w zabawie jest ryzykowny i którym nie możemy zaufać, że przygotują paczkę zgodnie z regulaminem.
Co o tym sądzicie? Jakie jest Wasze zdanie?
#wykopaka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czasem rozmowa przebiega kulturalnie, a czasem uczestnicy dają upust emocjom i w przypadku odrzucenia weryfikacji, zamiast prób wyjaśnienia, dostajemy okraszoną przeróżnymi epitetami kierowanymi w naszą stronę deklarację, że opis/paczka nie zostaną poprawione, bo się nie znamy (np. bo odbiorca zaznaczył nie chce alkoholu, ale przecież cztery butelki piwa z lokalnego browaru to nie a-----l i idealnie spełniają wymaganie personalizacji dla kogoś, kto pisał, że lubi próbować lokalnego jedzenia).

@chybaDapi: xD
  • Odpowiedz
@FHA96: @chybaDapi: Myślę, że brak możliwości udziału w wykopace plus to dobra opcja dla takich osób :) Ja z roku na rok coraz bardziej cieszę się na wykopakę i w nią angażuję. Do tej pory nie miałam żadnych niemiłych przygód i nie chciałabym by się to zmieniło. Wykopaka kojarzy mi się z super atmosferą, dużym zaangażowaniem i samymi fajnymi uczućkami. Może nie warto całkowicie blokować dostępu takim osobom
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chybaDapi: jak dla mnie, to chyba moglibyście w swoich, uzasadnionych przypadkach wrzucać takie osoby po prostu na ścianę wstydu. Tegoroczna wykopaka będzie moją trzecią, za każdym razem dobrze trafiałam i nawet sobie nie wyobrażam trafić na jakiegoś buca, co by mi zepsuł całkiem - bądź co bądź - dobrowolną zabawę.
  • Odpowiedz