Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #komputery #xkom
Chcę zmienić obudowę, tylko nie wiem jak wygląda sprawa z wentylatorami. Przychodzą one razem z obudową, czy po prostu jeżeli jest w opisie liczba wentylatorów: X, to znaczy że tyle mogę włożyć jak sobie dokupię? Domyślnie chcę z xkomu brać, a zapomniałem zapytać na miejscu
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zacky: jak w opisie jest "X wentylatorów", to jest X wentylatorów. Jak jest tylko "X miejsc na wentylatory", to nie ma wentylatorów. Proste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co to za buda?
  • Odpowiedz
@zacky: Najczęściej jest wyszczególnione "Liczba zainstalowanych wentylatorów" a "Maksymalna liczba wentylatorów". Wentylatory zazwyczaj przychodzą już zainstalowane w obudowie. XKOM ma spoko opisy produktów także wszystko tam znajdziesz, jak masz wątpliwości to warto odwiedzić stronę producenta lub pobrać stamtąd instrukcję produktu.
  • Odpowiedz
@MiQ27: @piesnapolu: w sumie to zależy mi na jak największej liczbie wbudowanych wentyli, myślę że tak ze trzy, spoko by było jakby była szyba z boku, i różowej się marzy świecący, więc RGB. Zakres cenowy to tak 250 ziko
  • Odpowiedz
@zacky za 320 masz sg1v argb, spoko buda, dobry airflow i w zestawie 4 Wenty w tym 3 z podświetleniem. Zobacz jakie masz gniazda w płycie i system podświetlenia np chłodzenia. RGB i argb to nie to samo. W tym budżecie z tym co wymagasz jeszcze jest krux Pallas i vt2 argb. Jak chcesz dołożyc trochę to masz rg6v argb
  • Odpowiedz
@zacky polecam coś z przodem typu mesh, te szklane ładnie wyglądają ale tracisz na kulturze pracy przez to że komp się gotuje. Ja bym brał pallasa/vt2 Ewentualnie mag101
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zacky: tak jeszcze odnośnie tych "świecidełek" RGB to trzeba zwrócić uwagę, że B350M Bazooka ma chyba tylko złącze RGB, a nie ARGB. Także może być problem ze sterowaniem tym podświetleniem z poziomu aplikacji na komputerze. Możliwe, że trzeba będzie się ograniczyć do tego co oferuje producent obudowy (czasami dają wbudowany kontroler), czyli wcześniej predefiniowane przez producenta budy kolory/animacje tego podświetlenia. Teraz w tych świecidełkach króluje głównie standard ARGB.
strusmig - @zacky: tak jeszcze odnośnie tych "świecidełek" RGB to trzeba zwrócić uwag...

źródło: comment_1635176248UMpEiTtZt4g2WvSQXykiBs.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz