Wpis z mikrobloga

@AppleDash: Dwie cebulki z dwoma zabkami czosnku smaze na oliwie z oliwek, po wstepnym przesmazeniu dodaje przetarte pomidory (o coś takiego - http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Przetwory-warzywne/Przetarte-pomidory-40326-big.jpg), kilka swiezych pomidorow bez skory, swiezej bazylii, swiezego oregano, soli, pieprzu z mlynka i odrobine pieprzu cayene. Calosc blenduje i redukuje sos do oczekiwanej gestosci. Na koncu doprawiam wg uznania. Polecam :)

Nie polecam natomiast pomidorow z puszki, psuja smak i podobno nie sa zbyt zdrowe. :)
  • Odpowiedz
@AppleDash: idziesz do lewaka kupujesz taki przecier za 2,5-3,5 PLN i finał. Ja robię tak, że najpierw smaże cebule potem dodaję pieczarki i trochę masła a na koniec do tego ten przecier. Taka baza już idzie z auto na placka.
  • Odpowiedz