Wpis z mikrobloga

Mirki, rozważam zakup #macbook Air M1 i nie mogę się zdecydować jaki wariant wybrać. W zasadzie już go nawet kupiłem ale nie rozpakowałem ani nic więc mogę zwrócić. Wziąłem w Euro RTV AGD rozszerzoną wersję z 16GB RAM i 512GB SSD za 6299 PLN. Teraz widzę, że warianty z 16GB RAM ale z dyskiem 256 jest dostępny za 5399 PLN więc aż 900 zł różnicy za 256 GB pamięci dyskowej... Komp do codziennego użytku, czasami zabierany na służbowe wyjazdy oraz od czasu do czasu będę na nim sobie montował jakieś filmiki rodzinne. Głównie zależy mi na tym żeby z te powiedzmy 6-7 lat spokojnie posłużył.

#apple
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@enzojabol: poczytaj o zużywaniu dysku przez procek M1, teoretycznie jestes w lepszej sytuacji bo masz wiekszy dysk, wiec moze nie zuzyje sie tak szybko. ja po kupnie mba z m1 dopiero o tym poczytalem i cale szczescie udalo sie go pozbyc
  • Odpowiedz
  • 0
@advert: Tak, może ktoś wykorzystuje do tego samego i może się doświadczeniami podzielić jak wyglada kwestia wykorzystania dysku. Sam mam MacBooka z 2012 roku i używam to wyłącznie do przeglądania netu bo już trochę nie daje rady momentami i mocno się grzeje więc trudno mi określić czy lepsze będzie te 256 czy 512. Poza tym ktoś może mieć doświadczenie z dyskami zewnętrznymi i pracą z nimi na macach. Czy można
  • Odpowiedz
Komp do codziennego użytku, czasami zabierany na służbowe wyjazdy oraz od czasu do czasu będę na nim sobie montował jakieś filmiki rodzinne.

@enzojabol: no to ja do tego samego używam makbuka, teraz mam dysk 128gb i cały czas ze 40gb wolnego miejsca. jak coś montuję, to przeglądam, trzymam na dysku tyle ile potrzebuję na projekt, a potem przerzucam na dysk zewnętrzny. to samo ze zdjęciami.

mnóstwo ludzi będzie Ci pisać,
  • Odpowiedz
  • 0
@kebab_z_kota: No jasne że to była promocja skoro jak sam piszesz regularna cena jest kilka stów wyższa :) ale czy jakaś konkretna to nie wiem. Pamietam że był licznik i chyba 15 sztuk w tej promce. A trafiłem na nią przypadkowo przeglądając różne oferty.
  • Odpowiedz
Głównie zależy mi na tym żeby z te powiedzmy 6-7 lat spokojnie posłużył.

@enzojabol: Jeśli chcesz z niego korzystać aż tak długo, to 512 GB wydaje się znacznie rozsądniejsze niż 256. Tym bardziej, że wyrwałeś go za spoko cenę, więc już nie kombinowałbym i został przy 16/512
  • Odpowiedz