Wpis z mikrobloga

@kuncfot bezprzewodowe to gówno, jak ma instalacje to na #!$%@? mu bezprzewodowe? Mirek pomyślał, ma wyciągnięte przewody to niech bierze przewodowe. Cokolwiek przewodowego zawsze będzie lepsze od bezprzewodowego
  • Odpowiedz
@korni007:

Cokolwiek przewodowego zawsze będzie lepsze od bezprzewodowego

Czy aby na pewno? Telefon? Ładowanie bezprzewodowe? Elektronarzędzia? Chromecast i wieeele innych rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@korni007: mam to gówno 8 lat i się zepsuć nie chce. Baterie wymieniam rzadziej niż raz na sezon.

Można programować grzanie, chłodzenie, tryb letni ( włącznie obiegówek ) automatycznie, wybór podłogówka czy kalafiory ... Gówno jak #!$%@?.
Ahaa i nie zapomnijmy, nie ogrzewam jednego pokoju? Przenoszę.

Uniosłem się , lol ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kuncfot ale jaki sens robić bezprzewodowo jak OP ma przewody wyprowadzone wyjaśnisz mi to? Ewentualnie dodatkowo se może na komodzie postawić jakiś mobilny ekranik, a resztę będzie miał. Na ścianach. Chociaż ja to bym poszedł już w iot i wybrał sterownik który współpracuje np z home assistantem.
  • Odpowiedz
@korni007:
- jednak miejsce nie jest przemyślane, bo słońce je oświetla
- postanowi powiesić tam obraz
- postanowi umieścić tam wyższą komodę
- będzie tam wiało z okna/wejścia
- pokoje w porach przejściowych bardzo nierównomiernie się nagrzewają, te od południa są ciepła, natomiast w północnych już trzeba włączyć ogrzewanie, to nie każdy wie
  • Odpowiedz
@kodijak bo może bez sensu grzać cały dom skoro np grzania potrzebuje w danym momencie tylko jedno pomieszczenie?

@jajcek czemu wyrzucone w błoto? To raczej jedno z lepiej wydanej kasy
  • Odpowiedz
  • 0
@waldinio > bo może bez sensu grzać cały dom skoro np grzania potrzebuje w danym momencie tylko jedno pomieszczenie?

A kiedy korzystasz tylko z jednego pomieszczenia ? W praktyce nigdy. A nawet jakby to zakrecasz wszystkie fotometry prócz tego pomieszczenia xd

@jajcek czemu wyrzucone w błoto? To raczej jedno z lepiej wydanej kasy

Za duża bezwładność. W praktyce ustawiasz przepływy na rotometrach raz a dobrze (jak dzieci lubią ciepłej to
  • Odpowiedz
@jajcek: ale głupoty gadasz ze nie wiem. Nieekonomicznie jest grzać cały dom jeśli w danym momencie grzania potrzebuje dane pomieszczenie. Poza tym jeśli główny sterownik jest np w pomieszczeniu od południa to pomieszczenia od północy się nie dogrzeją bo od południa jest cieplej, zwłaszcza jeśli świeci słońce i sterownik wyłączy grzanie więc na ciul ustawianie rotametrów. To samo jeśli jest na odwrót czyli sterownik od północy i tu grzeje długo
  • Odpowiedz