Wpis z mikrobloga

@BrakWolnegoLoginu: jeśli zastanawiasz się z jakiego miasta będzie najtaniej to zwróć uwagę na koszt dojazdu itp. Lot może być o bardzo dziwnej porze, więc możesz ponieść dodatkowo koszt noclegu. Poza tym i polskie lotniska bywają daleko od miasta, więc możesz zapłacić dodatkowo za dojazd (zależy czym masz zamiar dojechać i gdzie zostawić auto). Patrzenie na sam koszt lotu to nie wszystko.

No i tak jak kolega wyżej napisał - zwróć uwagę
@BrakWolnegoLoginu: dokladnie sprawdź co bardziej Ci się opłaca. Ja np przycebuliłam na bilecie lotniczym, lot miałam z Gdańska, musiałam dojechać do Gdańska, lot był o dziwnej godzinie, więc musiałam ogarnąć nocleg tam. I w sumie wyszło mi chyba drożej niż miałabym jechać ze Szczecina na Torp i z Torp pociągiem do Oslo. I czasowo też dużo straciłam, pkp do gdanska 6h, a tam byś chyba ze 2-3 h jechał

z hotelami
btw. tak w temacie - do Tromso nic z pl nie lata bezpośrednio? ewentualnei gdzieś tam na północ? Po Islandii targetuję Norwegię i zorzę na 3-4 dniowy strzał :D
@w00nski: nie podałeś swojego budżetu. SAS czy inne skandynawskie linie wyjdą cię jeszcze drożej, bilety są mniej więcej w cenie 400zł za osobę. podróż lądowymi środkami transportu wewnątrz Norwegii do tanich też nie należy