Aktywne Wpisy
Kolorowezworki +217
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają
bugzer +1
#komputery #internet #pc #gry
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Budżet tak do 100tys nowy, leasing.
Myślałem nad renault Zoe elektrycznym, ale wychodzi tak ze 120 tys. Plus najbardziej opłaca się ładować w garażu, bo ładowarki elektryczne wszystkie chyba będą niedługo platne. A garażu póki co nie mam. Ale jakbym inwestował w elektryka to i garaż bym ogarnął.
Najgorzej, że nie wiem co się najbardziej opłaca, pomóżcie.
#samochody #motoryzacja
Ewentualnie możesz kupić ~3 letniego aurisa z hybrydowym 1.8 + lpg.
@LuxikT: Co ma do tego pv?
Bo Zoe jest spoko ale nie w cenie do 100k
A nawet jakbym ładował na jakimś greenway 1zł za kwh to płacę 50zł za powiedzmy te 300km minimum?
Ogólnie masz racje jest tanio, tylko że zoe to wielkościowo auto które można porównać do yarisa.
Czyli 65k vs 120k w cenie zakupu.
Jeśli przeliczyć ile km musisz zrobić nawet biorąc pod uwagę tańszy serwis wychodzi na to że taniej będzie wydawać kasę na drogie paliwo niż jeździć taniej elektrykiem.
Jeśli masz gniazdko nie jest to złe rozwiązanie, jeśli go nie masz
@Naavle: realnie przejedziesz na tym 150-180 km, nie wierz w to co producent Ci deklaruje .
Serio najlepszym wyborem będzie Corolla w HB ;)
Problem w tym, że do corolli nie dostaję dopłaty jak do zoe i koszt leasingu samego samochodu jest bardzo zbliżony. Z tego co patrzyłem Corolla w hb ~100k?
@Naavle: Tak
Ogólnie Zoe jest spoko tylko przy większej baterii, a to już znaczenie wykracza poza budżet.
A dla kolegi zastosowania - hybrydy są właśnie stworzone.
@mechaniczny_pomidor: ZOE ma 52kWh baterie. Co ma do tego webasto? Mieszkam na tej "północy" i nie wiem o czym mówisz.