Aktywne Wpisy

źródło: obraz_2024-09-18_112759092
Pobierz
SzalomMosterdzieju +301
#powodz #patologiazewsi #patologiazmiasta #pytanie #rasizm #4konserwy #neuropa
Jak to jest możliwe, że na terenach popowodziowych szabrownicy rabują, skoro tu żyją biali Polacy katolicy z kultury europejskiej a kradną tylko czarnoskórzy z przyczyn genetycznych i muzułmanie z przyczyn kulturowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak to jest możliwe, że na terenach popowodziowych szabrownicy rabują, skoro tu żyją biali Polacy katolicy z kultury europejskiej a kradną tylko czarnoskórzy z przyczyn genetycznych i muzułmanie z przyczyn kulturowych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam arduino uno i korzystając z ethernet shielda chciałem sobie wysłać dane z czujników do bazy danych (z pominięciem komputera). Przygotowałem zarówno bazę jak i skrypt php który odbiera request http i upycha dane w bazie. I po stronie serwera wszystko działa jak należy (sprawdzane cURL'em i podobnymi narzędziami). Problem jest jednak po stronie arduino. Request przechodzi do serwera, ale jest tak jakby pusty. Powinien zawierać dane dla 3 zmiennych, a do bazy trafiają same zera. tak jakby nie było w ogóle tej części zawierającej dane.
Tu problematyczny fragment kodu
Próbowałem też zamienić string request na dane podstawione "na sztywno", ale rezultat był taki sam.
Coś tu jest z-----e ze składnią requesta czy problem leży gdzieś indziej, bo już nie mam pomysłu?
#arduino #http #diy #mikrokontrolery #programowanie #kiciochpyta
A jeśli to nie to to zrób to na GET ;)
GET'a wcześniej próbowałem, ale z nim kompletnie nic nie działało. Nawet nic pustego nie docierało. No, ale to pewnie ja coś p-------m. Problem jest taki, że póki co mam tylko kilka czujników, ale docelowo powinno być tego więcej, a nie wiem czy wszystko będę mógł puścić GET'em. POST byłby chyba bardziej rozwojowy :)
Możesz też odpalić jakiegoś sniffera aby zobaczyć, co tak naprawdę leci do skryptu.
W każdym razie dzięki za pomoc. Ide się męczyć dalej :P
Co ciekawe na początku stringa z danymi musiałem dać dodatkowy znak '&' , bo inaczej pierwsza wartość była pomijana, a dopiero