Wpis z mikrobloga

Czasem oglądam te filmiki polskie drogi, stop cham itp i jednego nie czaje.
Dużo osób zamiast k---a wykonać manewr, żeby nie p-----------ć to wolą trąbić i p-------ć XD
Pierwsze co to powinien zadziałać instynkt, ominięcia żeby nie było kolizji, lub zwolnić, to nieee, lepiej skupić się na naciskanie trąbienia i z impetem p-------ć, żeby fajny filmik był? XD

#polskiedrogi #samochody #prawojazdy
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Damianowski: Nie zawsze da się odbić i nie zawsze jest to bezpieczne, przy rozsądnych prędkościach nie jest to głupie żeby walnąć w sprawcę bo wtedy nie masz problemu ze znalezieniem go i odszkodowaniem. Sytuacja moja ze środy - noc, deszcz, jadę lewym pasem i gość z prawego włącza kierunkowskaz i kiedy go wyprzedzałem to kątem oka widziałem ze skręca we mnie. Jestem zakochany w swoim aucie więc odbiłem w lewo,
  • Odpowiedz
@Damianowski: W polszy jest takie przekonanie że jak mam pierwszeństwo to co by się nie działo trzeba udowodnić że ja mam pierwszeństwo.
Bo honor nie pozwala aby się przytrzymać i bez nerwów puścić drugiego kierowcę bo dobre 90% przypadków jest takie że nawet nie trzeba mocno hamować by uniknąć kolizji
  • Odpowiedz
Zawsze jak widzę kogoś z kamerką to odpalam 100% czujności.

@sajnguri800: Szczególnie kiedy większość kamerek jest tak mała, że ich nie widać. Swoją drogą, skoro dajesz 100% czujności, to nic się nie zmienia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mi się nawet zgrywać tych nagrań nie chce, kiedy coś ciekawego się pojawi, a tym bardziej na jakieś youtuby wrzucać. Kamerka jest w 100% w roli dupochronu w razie
  • Odpowiedz
@Damianowski: Jakie tam ominięcie, hamulec w podłogę i 99% przypadków ze stop chama udałoby się uniknąć. No ale gdzie Janusz będzie hamował jak ktoś mu kurła wyjechał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czasem oglądam te filmiki polskie drogi, stop cham itp i jednego nie czaje.

@Damianowski: polskie drogi raczej trzymają poziom, poza tym, że właściciel kanału zaczął się odklejać i wrzucać filmiki na temat koronawirusa, to większość sytuacji wynika z pośpiechu, nieuwagi lub głupoty, często innych kierowców niż autora nagrania, który jak ma pierwszeństwo to musi p-------ć dla zasady.
W tej sprawie są dwie strony medalu. Zabawię się w adwokata diabła i
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Damianowski: kamera zaburza perspektywę i to co na nagraniu wygląda na sytuację do uniknięcia w rzeczywistości absolutnie takim nie jest. Trzeba też pamiętać, że oglądasz te filmiki w fotelu, skupiony bo dobrze wiesz, że zaraz ktoś w coś p-------e
  • Odpowiedz
@Damianowski: kiedyś dorośniesz i zrozumiesz, że:

1. Można trąbić i hamować jednocześnie.
2. Trąbiąc dodatkowo szansa, że zaregauje ktoś postronny, pieszy, itd i być może uniknie szkód, kiedy ty i tak jebniesz.
3. Trąbienie to przemyślany sposób upuszczania agresji (gdyby zamiast tego był miotacz ognia lub rakiety też by było fajnie).
4. Hamowanie i jazda na prostych kołach prawie zawsze wychodzi lepiej niż próba ominięcia (która na jezdniach dwukierunkowych często
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Damianowski: zrobiłem tak jak mówisz, c--j mi wyjechał bo utknął na pasie do skrętu w lewo, ja instynktownie odbiłem w prawo gdzie też jechały samochody i przerysowałem babkę. Sprawca s--------ł, a że auta firmowe to milicja itp. wszystko poszło na moje konto a milicjant tylko skwitował, że trzeba było walić w c---a bo było by na niego. Czasem się nie opłaca
  • Odpowiedz
@MorKal89: czasami to trudne. Ja mam klakson w takim miejscu, że muszę zdjąć jedną rękę z kierownicy. A w sytuacji gdy hamuję i ewentualnie próbuję uniknąć dodatkowego zagrożenia takie rozproszenie może zrobić więcej złego niż dobrego. Wolę się skupić na korekcie toru jazdy i ewentualnych szybkich manewrach niż trąbić.

Poza tym moje "KUUUUUUUUURRRWAAA!" byłoby bardziej słyszalne niż dowolny sygnał dźwiękowy xD
  • Odpowiedz
@Damianowski wczoraj o tym właśnie gadałem. 90% to w ogóle tacy co z grzeczności mogliby wpuścić i nawet klaksona nie użyć (ja tak jeżdżę i uważam że każdy powinien). No i na drogach też zauważam, że jak chcesz wyjechać z c------j drogi to dwudziesty się zatrzyma, ale dopiero jak wjedziesz mu na pół pasa.
Część też przyspiesza jak widzi że ktoś chce zmienić pas i wjechać na jego xd
  • Odpowiedz
@Damianowski: dzisiaj ledwo uniknąłem kolizji z babeczką co wymusiła pierwszeństwo. Ostro hamowałem, no ale nie zdążyłem jej obtrąbić ( ͡° ʖ̯ ͡°) no ale ja nie mam kamerki, więc nawet nie "będzie na stopchama"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Damianowski: bo polaczki jak zwierzęta, muszą pokazywać wyższość.
R------e auto, ale

HAHAHA WYSZŁO NA MOJEEEE

to samo się dzieje pod wykopami jak pieszego jebnie auto- spróbuj napisać, że pieszy jako ten, co może iść do piachu, powinien bardziej uważać, to zalewu gówna nie będzie
  • Odpowiedz
@budus2:

c---a tam idzie zarobić ;d

Chyba idzie, bo znam cebulaka, który nigdy nie hamuje jak mu ktoś wymusi. Potem naturalnie walczy o pieniądze z odszkodowania, odwołuje się kilka razy od decyzji o wysokości odszkodowania, a na końcu jeszcze sprzedaje szkodę jakiejś tam firmie i dostaje jeszcze więcej pieniędzy. A swojego grata naprawi, albo i nie. Albo naprawi po taniości.

Niektórzy też mają jakąś szkodę (np. na zderzaku), która powstała
  • Odpowiedz
@Damianowski: najlepsze jest to, że w takiej sytuacji są współwinni wykroczenia drogowego i w efekcie ubezpieczyciel podwyższy im składki, jeśli zgłoszą takie zdarzenie policji.
  • Odpowiedz