Wpis z mikrobloga

Cześć,
Czy w Heyah 01 działa volte oraz vowifi na OnePlus 8T? Zastanawiam się nad przejściem do tej sieci ale ta jedna rzecz jeszcze mnie wstrzymuje (na stronie nie ma tego modelu we wspieranych). Oczywiście chodzi mi o możliwość włączenia tych usług bez żadnych kombinacji, czy QPST czy jeszcze jakieś inne.
#heyah #tmobile #oneplus #telefony
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cstach: obecnie w plusie (plush) i oficjalnie nie ma obsługi tych funkcjonalności, ale jak pokombinowałem trochę to udało się włączyć. Jednocześnie oferta #heyah wydawała się korzystniejsza, a także słyszałem opinie że jednak #tmobile ma lepszy zasięg, itp
  • Odpowiedz
  • 0
@trawel Z voLTE i voWiFi nie jest tak prosto z OnePlusem. Jeśli domyślnie nie będzie opcji w ustawieniach, to pozostaje instalacja starego OnePlus LogKit i tam aktywacja Function switch > voLTE i voWiFi.

(Ja mam w Orange i mimo aktywacji tego nadal nie działa ( ͡° ʖ̯ ͡°), a zabawy z QPST mi się nie chce robić. Może jest to poniekąd związane z tym, że mam wersję
  • Odpowiedz
@asus2786: Z tego co słyszałem to Orange w jakiś sposób blokowało te usługi na niewspieranych urządzeniach i żadna zmiana z QPST czy zabawa z plikami mbn nie dawała rezultatu.

Koniec końców przeszedłem do heyah i działa tam zarówno volte jak i vowifi. Miałem je już aktywowane za pomocą starego OnePlus Logkit i nie musiałem robić nic więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@trawel Dziś się pobawiłem właśnie za pomocą PDC (QPST) i nic to nie dało. Pozmieniałem profile i nic. Może jest to związane z tym, że mam najnowszą wersję systemu. Inny gość na OP8 Pro mówi, że mu działają obydwie usługi. Pisałem również do Orange aby mi włączyli i napisali, że włączyli, ale zero efektu.

Myślę nad kupnem starteru T-Mobile, bo różowy wszystko wspiera i w dodatku jest 5G z tym Supernet
  • Odpowiedz